Special Offer

Author

Jangan Terhegeh-hegeh

Salam Semua... Korang tahu tak apa makna terhegeh-hegeh tu. Personally aku rasa makna terhegeh2 tu macam beruk yang tengah lapar sampai air liur keluar meleleh-leleh kat depan orang. Apa pendapat korang orang yang terhegeh2 pada orang lain. Buruk kan. Ntah la.. Ni la sikap manusia zaman skang yang selalu aku perhatikan. Lau orang da tak nak tu buat apa nak terhegeh-hegeh..


Situasi Satu..
Kalau la korang ajak kawan korang keluar ke bf/gf korang keluar ke lau die macam melengah-lengahkan masa tu maknanye korang da terhegeh2 je nak keluar ngan die. Sedangkan die tak nak keluar pun. Alasannya sian la u penat, sian la nanti duit u habis, i penat la, i pening kepala la. Padahal buat benda lain. Pantang betul aku dengan sikap orang macam ni. Ntah pape perangai.

Situasi Dua..
Ni lagi buruk.. Lau korang ada minat seseorang and minat nak jadikan seseorang tu sebagai pasangan hidup korang try sekali hingga 3 kali jer.. Lau da lebih tu nampak sangat macam terhegeh-hengeh. Lau orang da tak nak wat pe lagi nak menyengih kat situ. Tak paham2 lagi ker..  Da faham kan..

Situasi Tiga..
Ni situasi biasa je untuk pasangan couple. Kalau korang je yang asyik jadikan gambar anda berdua profile picture kat fb or twitter or mana2 la yang orang bleh tgk tapi si dia tak pernah buat mcm tu.. Sah la korang memang terhegeh2.. Wat pe nak letak lagi.. Kalau korang da perasan yang korang ni da terhegeh2 better buang je or tukar gmbar profile tu.. Tak terasa mcam melebih ke.. Korang je yang poyo letak gmbr berdua tapi si dia macam apa ntah..

Emm ni pandangan aku je... Korang nak fikir apa up to korang la..

P/S: MOOD UTK BLOG STILL TAK ADA. ADA SOMETHING YG BLOCK AKU DARIPADA BLOGGING... SIGH**

0 Komentar untuk "Jangan Terhegeh-hegeh"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top