Special Offer

Author

Behind The Story- Before Convocation

Salam Semua...

Finally dpt jugak internet connection setelah semalaman aku menggodek maxis broadband ni.. Adoii tetiba plak buat hal.. Da uninstall and install balik still buat hal jugak.. Finally terpaksa install di folder D. Damn la..

Ok2.. Malas nk ckp benda yg menyakitkan hati aku and banyak perkara yang happen last week yg buat aku stress tahap pesakit mental.. Adoii.. Pasal kenapa aku stress aku citer dlm entri yang lain.. Ok2.. Last thursday I went to UM for academic robe collection.. Wow... Macam tak percaya aku da abis belajar and now counting my day for my Graduation Day this coming Wednesday. Yeayy... Yg paling best my parent and adik bongsu dtg.. Ngee.. Tak lupe jugak orang paling penting dlm hidup aku.. Lurviey!!!! Yes.. Esok lagi da kena bawak my parent keluar makan bile da sampai KL.. Semoga Allah selamatkan perjalanan pergi dan balik keluarga aku.. Amin...

Ok.. Almost 4 month tak jmpe coursemates then akhirnya dpt la jumpe last week tp bukan semua.. Jumpa Asha and Dayang.. Wow... Rasa rindu nk balik belajar balik (mengada-ngada, time blajar sibuk nak abis cepat). Sila abaikan.. Dayang now da bekerja as Counselor di IPTS di Sarawak.. She's so lucky dpt keje dlm bidang yang kitaorg blaja. Alhamdulillah.. Asha plak active dgn church.. So sambil lepak-lepak ngn Dayang dpt key chain from Sarawak.. Wah bertambah la key chain collection Lurviey.. After chit chat then we off to new exam building hall.. WTH gile besar... Tak aci!!!! Untung la junior skang ni dpt exam hall baru tapi sian wireless kena bayar.. Kuang..kuang..kuang.. Lucky us because wireless free (actually ada hidden charges- nothing is free in these world) then exam hall pun dkt.. Cuma feel exam tu lagi meluap la ngn bangunan besar gedabak macam college Taylor Lakeside.. Perghhh...

Aku da sampai then ramai plak Alumni UM ni yang da tua, I mean umur da 50++ turun nk tarik ahli baru dlm persatuan.. Phewittt... Tak pe la.. Aku tak interested for the time being.. Banyak plak kaunter. Tak sangka plak nak amik jubah ni banyak prosedur.. Yang paling penting, HUTANG!!! Kaunter hutang kot.. Nasib hutang da dijelaskan. Alhamdulillah... Abis kaunter dpt jubah then dpt smart card.. Settle kat dlm then lepak kat luar ushar2 booth photography. Nice!! Tapi i dont have money so malas nk fikir sgt la..

Lepas tu jmpe my practical partner.. Adibah!!!!!!!!!!!! She's bruneian.. OMG.. I miss her.. Tak sangka aku ngn Diba close masa practical and now she on my special list of my frens.. Ngeee... And good news from her.. She will get married this coming january.. Tuttttt aku jeles!!! But happy for her.. Sadly tak dpt pergi Brunei.. Tak de ongkos.. Then jumpa Lacthu, Rani, Kelly... Hehe...



Rani, Latchu, Me, Dayang, Adibah and Asha- Cilok from Adibah FB
 4 years di UM mengajar aku byk perkara.. Daripada tak suke berada dlm bidang kaunseling sampai aku jatuh cinta dgn bidang ni.. Walaupun skang aku bukan bekerja dlm bidang aku, tapi aku dapat apply apa yang aku belajar utk diri aku dan mungkin utk orang sekeliling aku yang perlukan.. Ada suara sumbang yang berkata kaunseling adalah bidang yang tidak menjamin masa depan.. OMG.. Bile dgr macam ni hati aku panas.. Mulut org bukan boleh tutup.. Watever.. Ckp la nk ckp apa.. Bo layan la lu..

Ok..ok... da dpt jubah balik rumah then try la. Mak ai.. macam mana nk pakai hood pun aku tak thu.. Ting tong.. Terpaksa tunggu ari rehearsal ari Sabtu.. Then pergi ari sabtu perghhh sangat2 protokol.. Apa bleh buat kan.. Ooo macam tu pakai hood. Balik rumah try lagi skali.. Macam tak jadi je.. Nampak gayanye terpaksa la dtg awal Rabu ni.. Sesi ptg tapi pagi la da kena dtg.. Aku igtkan jubah tak payah basuh.. Skali kena basuh.. Adoii.... Nasib da settle iron.. Da la berat besor plak tu.. Settle iron tunggu nk pakai ari Rabu ni je la.. Sok amik baju ngn mama.. Ngee... Excited tunggu esok jumpa parent and Lurviey.. I miss them!!

P/S: Berdebar nk konvo.. Agak2 kawin nanti lebih dr ni kot perasaan kan.. :)
1 Komentar untuk "Behind The Story- Before Convocation"

"hi tuan blog wen saje je dtg melwat blog2 yng wen da follow ni... hehhee have a gud dream ya..."

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top