Special Offer

Author

Jer..Jer.. Jerawat..Tidak!!




Salam Semua..

"Apa nih bising-bising pepagi buta.. Jerawat naik sebiji pun nak bising pecah rumah.. Memekak la.. "

Jerawat? Sebut je jerawat semua org tahu bentuk jerawat sampai ada berjenis lg tu. Jerawat batu, jerawat pasir, jerawat nanah, jerawat resdung, jerawat stress, jerawat menses. Mcm-mcm kan. Paling famous dan di geruni jerawat batu. Ntah dari mana dtgnye sampai orang gelarkan jerawat batu. Keras mcm batu ke? (buat-buat tanye plak aku ni, mcm tak pernah ada jerawat.)

Sebut pasal jerawat jugak, info pasal jerawat ni confirm la orang yg berjerawat yg cari kan, and also inventor produk sbb nak cari populasi utk jual produk acne dorang. Ish.. Lambakan produk atas pasaran buat individu yang berjerawat ni gile nk beli and pilih yang mana satu. Dan salah sorang individu yg tak terkecuali adalah aku. Hehehe.. Kali ni nk kupas pasal Wordless Wednesday minggu lepas berkenaan ngan jerawat. Lagipun minggu lepas banyak org terjah cari info pasal jerawat, produk nak hilangkan jerawat bagai. Musim jerawat agaknye.

Benci kan nk tgk muka kat cermin kalau berjerawat. Sigh** Kenapa berjerawat? Emm.. Orang ckp kena la jaga pemakanan, jaga tgn tu jangan kasik sentuh muka, guna produk yang tidak berminyak yg boleh menyumbat pori-pori yan besar gedabak tuh. Tapi kalau da jaga semua ni still naik why? Ada la plak yg menjawab jerawat resdung la tu. G buat treatment. Huh.. 

Sebut pasal jerawat, aku da lupe wajah aku time bebas jerawat dan parut jerawat.. Biasalah, budak degil kena la tanggung akibatnye kan. Semua ni bermula selepas Dinner College masa first year and it become worse bile aku masuk tahun kedua. Memang confident level terus jatuh weh.. Time ni la aku mudah terpengaruh dengan produk-produk dlm TV, dlm majalah and paling best bile baca testimoni orang. Kopak jugak poket aku beli barang mahal-mahal but at the end haram tak jadi apa. 

Yang paling lawak nak gelak guling-guling aku try la pergi kat NY Skin Solution. Perghhh.. Best syiot tapi pergi kena la berduit.. Huh.. Duit tak dak so jangan berangan. First and the last aku pergi kat situ. Third year at Uni Life muka makin teruk da sampai aku rasa stress sgt2 tapi terpaksa buat cool. Time jugak stress and rasa rendah diri nk hadap klien lagi kan. Segan seyh... Lepas tu da makin better bile da jumpa produk yang sesuai  Masuk praktikal da better and getting better till aku masuk rumah sewa it started again. Stress sbb nak adapt with new environment and rancak la jerawat ni tumbuh. Now still 'fighting' and terpaksa amik Dalacin-T balik. Aku da stop almost a year but now terpaksa cari balik. Seriously aku tak suka..tak suka..tak suka.. Arghhh.. Stress yg amat melampau juga menyebabkan hormon dlm keadaan tidak stabil dan menggalakkan pertumbuhan jerawat yang amat menggalakkan di muka yang licin. Grrrrr

Nasib baik aku rasa lucky bile tgk video ni. Girl ni sgt cantik tapi actually wajah die memang sgt2 teruk. Bukan kutuk tapi die berani nak tampil tolong orang-orang yang berjerawat ni since that most of peeps yang muka berjerawat ni low confident level kan. Ushar kat bawah ni eyh

Motif letak video ni: Nak up confident level.. Kalau aku rasa teruk ada org yg lagi teruk. Kalau rasa susah, ada org yg lagi susah :)


Those yg masih tgh pening pasal produk jerawat apa, aku rekemen amik Dalacin-T sebab maybe tu yg sesuai ngan poket kebanyakkan orang. Kalau berduit banyak leh la dpt kan Set SK-II yang dibangga-banggakan oleh orang itu, or other produk yg melambak-lambak kat pasaran. Aku da kureng percaya kat produk-produk yg pelik ni. Nk promote pun tak reti. Sekian.

IKLAN: DPTKAN COLLAGEN EYE MASK YANG MURAH... BAGUS UTK MERAWAT MATA YANG SEMBAB, LINGKARAN HITAM, KEDUTAN DI KELILING MATA. PM SAYA DI 0179656087 ATAU PM DIRECT DI FB https://www.facebook.com/StylezStoreHouse

P/S: Aku tak buat review pasal Dalacin-T lagi? Erk.. Next Entri.



1 Komentar untuk "Jer..Jer.. Jerawat..Tidak!!"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top