You don’t have to be big. You have to be remarkable

Tips Cinta: Ikhlaskah Si Dia Dengan Kamu


Salam Semua..

Sebut pasal ikhlas ni susah nak ckp kan. Bukan boleh nampak dri luaran pun. Bukan ada tertulis kat dahi "aku ikhlas" pun. Lagi-lagi zaman skang ni ramai org yg susah sgt kite nak percaya. Bile kite serius dorang plak main-main kan. But still kite dpt kenali si dia ikhlas ke tak ngan kite. Nak tahu baca tips kat bawah ni.8 Tanda Si Dia Ikhlas dengan Kamu

1. Bersahaja
Dia tidak akan berpura-pura menjadi orang lain atau berlakon baik semata-mata mahu menambat hati  kamu. Sebaliknya si dia akan kelihatan tenang dan bersahaja setiap kali berdepan dengan kamu.

2. Gembira Bersama
Tiada paksaan atau lakonan di wajahnya. Ekspresi gembira jelas terpancar di wajahnya ketika kalian  bertemu atau menghabiskan masa bersama.

3. Terima Kamu Seadanya
Dia menerima kelebihan dan kelemahan diri kamu seadanya. Dia tidak memaksa kamu menjadi orang lain bagi memenuhi ciri-ciri pasangan idamannya.

4. Jujur
Baik dari segi percakapan mahupun perlakuan, dia ikhlas dan berterus-terang dengan kamu. Kaki  penipu biasanya bijak mengatur ayat manis tapi orang yang jujur akan menggunakan bahasa yang biasa.

5. Hormat
Di awal perkenalan sehingga kamu bersama sebagai kekasih, dia menghormati kamu dan tidak sesekali  dia cuba mengambil kesempatan atau mengasari kamu dengan perbuatan atau percakapannya.

6. Bertemu Dengan Keluarga
Jika dia memang ikhlas, dia tidak akan keberatan untuk berkenalan dengan keluarga kamu dan  dia juga akan  membawa kamu bertemu dengan keluarganya.

7. Tidak Menyembunyikan Kawan
Orang yang ikhlas mencintai kamu akan bersikap terbuka dan tidak akan menyembunyikan kawankawannya
daripada kamu.

8. Mengambil Berat
Walau sesibuk mana pun, dia akan menghubungi kamu untuk bertanyakan khabar. Kesungguhannya mengambil berat ini membuktikan yang dia amat menghargai kamu sebagai pasangannya.

Amacam, si dia korang ikhlas ke tak? Hehe.. Btw selamat mengkaji cinta hati kamooo...


Sumber: Remaja


P/S: Ikhlas sgt subjektif but  we can feel it.


0 Comment for "Tips Cinta: Ikhlaskah Si Dia Dengan Kamu"

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen. Komen kalian akan ditapis agar tidak wujud sebarang kekeliruan terhadap entri yang telah disiarkan

Terima kasih tinggal komen kat sini. :)

Back To Top