Special Offer

Author

Tutorial: Buat Blockquote ( Tiada Blockquote kat HTML)

Salam Semua..

Stress kan bile nk buat blockquote tapi bile edit html tak de plak. So kali ni laju-laju nak ajar korang yang tak de blockquote kat kod html sbb aku nye html mmg tak de blockquote. Makanye bagi newbie yg template lebih kurang aku and tak de blockquote boleh la cube yg ini. Simple and practical.. Ushar kt bawah utk step mudah :)

1. Pergi kat Dashboard => Design => Edit HTML

2. Cari “  ]]></b:skin> “.(tekan Ctrl + F)


3. Da jumpa copy paste kod kat bawah ni kat atas ]]></b:skin>


.post blockquote {background: url(URL BACKGROUND);
border-top: 1px dashed #FF0080;
border-left: 1px dashed #FF0080;
border-right: 1px dashed #FF0080;
border-bottom: 1px dashed #FF0080;
}
Da siap letak semua boleh la cari image kt SINI


Da jmpe backgroud yg korang nak boleh save kt folder computer dulu then upload kt blogger mcm kt bawah gmbr kt bawah ni. Tak perlu tekan PUBLISH.

Klik utk TUMBESARAN BERGANDA

Lepas tu right click open link in new tabs then pergi copy link gambar tadi. 
Kemudian paste kn kt tulisan warna oren kt atas td. Then save template. Siap... 


Cara nk buat blockquote dlm entri. 


1. Taip je apa benda yg korang nk blockquotekan tu then highlight
2. Then tekan simbol quotes mcm dlm gambar kt bawah ni.
3. Da siap publish je la. 

Klik utk TUMBESARAN


Senang je kan? Kan? Kalau tak jadi jugak usaha sampai boleh. Hehe.. Aku da try banyak kali tak berjaya but finally berjaya jugak. :)


USAHA TANGGA KEJAYAAN 


P/S: Usaha tanpa jemu pasti berjaya :)









0 Komentar untuk "Tutorial: Buat Blockquote ( Tiada Blockquote kat HTML)"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top