Special Offer

Author

Aku dan Kerusi Malas...

Assalamualaikum

Alangkah bestnye kalau dpt duk atas kerusi malas. Emm bestnye.. Berayun atas kerusi tu sambil tgk tv, tak pun sambil ambil fresh air.. KL ada ke fresh air? Aku rasa tak fresh mcm kat kampung. Pure kampung. Bukan macam kampung skang da berubah dek pemodenan. 

dipetik dari mudah.my.. cantik tu.. RM300++
Teringat plak masa kecik-kecik, main kat rumah kawan aku, nama die Aisyah. Da 16 tahun aku tak berhubung ngan die. Tapi bukan pasal die aku nk citer. Naa.. aku nk citer pasal kerusi yg ada kt rumah die tu. Hehe.. Kalau pergi rumah die memang aku duduk la kejap atas kerusi malas tu. Bestnye.. Aku ckp kat mama suh beli kerusi mcm tu tapi mama ckp kerusi tu mahal. Lagi satu, duduk atas kerusi tu bleh buat kite jadi malas. Fuyoo.. pandai la mama aku ckp.Untunglah orang yg ada kerusi mcm tu.

Zaman skang ramai org prefer Ogawa and seangkatan dengannya.. Bersantai atas tu sambil dipicit2. Bagi aku kalau lenguh best la cari Ogawa. Kalau nk duk bersantai? Nk Ogawa jugak ker? Tak kan ari2 kot. Tak elok jugak tuh (memandai). Whatever la. Yang pasti aku suke kerusi malas and buaian. Nk main buai mcm kat playground. Bebas masalah seketika.. 

P/S: Bersyukur dengan apa yg ada. Alhamdulillah..
10 Komentar untuk "Aku dan Kerusi Malas..."

hihi sama macam ayu..teringat kat kerusi malas.sekarang mana ada dah..semuanya pakai karen..hehe..dlu kat kmpung umah tok ada la kerusi ni;-)

jarang nmpak kerusi malas.. kalo ada pon... kerusi urut je yg banyak.. hehehe

haritu ade nak beli kerusi malas buatan rotan.mcm yg dulu2 tu.tapi en hubby kata 'tak yah la kang tersepit jari kaki'.alahaii mcm aku budak2 lagi nak sepit2 jari.hampehhhh..nak berayun2 petang sambil BW.hehehhe

aah best dok atas kerusi tuh..terbuai-buai je..kdg2 smpai tertidur..lani cam x ramai yg ada kerusi malas tuh dah kan..

hari tu birthday ayah saya, bagi hadiah kerusi malas..tapi bukan jenis macam ni..jenis yang boleh adjust tempat sandar and boleh goyang-goyang..memang syok sangat duduk situ sambil tengok tv..huhu

teringat pulak kerusi malas yg goyang2 kt umah zera. hehe. :)

rasanya kerusi mls yg dperbuat dr rotan yg best tu.. melengkunf k=je bila duduk..boleh lena oo...

skunk kerusi mls yg dh keras laa kak,,,hihih

rumah atuk deno ada kerusi malas nie.. kalau pegi umah atuk, slalu la berebut ngan sepupu n kakak nak naik.. pastu siap gaduh2 ag nak naik.. haha

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top