Special Offer

Author

Budaya Suap, Pilihan Siapa?

Assalamualaikum

Budaya Suap, Pilihan Siapa? . Teringat zaman sekolah, kena buat karangan pasal rasuah, punca-punca dan kesan rasuah kepada masyarakat dan negara. So pagi td aku tgk la video ni.. Pergh... Video berantai tu.. Ada power utk tentukan kesudahan utk video tu.. 
 
 
 
Apa yang korang buat dlm situasi mcm ni?? ---> Video kat bawah ni
 
 
Utk ending video ni korang sendiri la tahu.. Ni baru pasal kena queue. Mcm mne plak pasal benda lain? Masing-masing ada otak utk berfikir. Aku pernah tgk la penguatkuasa mintak rasuah. Ngan student pun nak poww ker? 
 
Lpe plak nk kasik jawapan aku : Kalau aku dlm situasi mcm ni aku tunggu je sbb da tahu nk kena dtg tmpt mcm ni yg confirm kena tunggu lama so... mintak la CUTI. Lepas settle keje ni window shopping. Senang kan? Nasib keje aku tak memerlukan aku utk keluar and pergi tmpt mcm ni. Alhamdulillah... 

Sedikit selingan tentang RASUAH. Apapun setiap individu harus tahu pengertian sebenar rasuah.

 
 
 
P/S: Perbezaan nilai suapan antara org atasan and bawahan sgt besar jurangnye tp tetap salah disisi undang-undang. Eeee busuk la...


 
2 Komentar untuk "Budaya Suap, Pilihan Siapa?"

atas diri sendiri sebenarnya..kalau kita jujur tak kira orang atas atau bawah pasti semua ni takkan berlaku ;-)

kalau situasi dlam vedio tu, cik nur pun tggu je la.. sbb nak tak nak kita kena hadap juga kan..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top