Special Offer

Author

Resepi: Homemade Anchovy Porridge

Assalamualaikum

Ahad yg penuh dengan aktiviti merenung memikirkan masa depan and muhasabah diri. Di sebabkan aku tak keluar ngan Lurviey ari ni then aku decide masak bubur nasi ikan bilis je la. Tajuk entri nk up je kan? Arghhh tak kisah la kan. Itu tak penting. Dulu selalu nk mkn porridge then Lurviey ckp better masak je. Leh mkn banyak. Skang no more porridge kat kedai or McD. Aku bleh buat lagi sedap dari tu *perasan


Bahan
Beras
Air
Kiub Ikan Bilis

Cara
Bile nasi da jadi bubur terus masuk kiub ikan bilis... Bile da sebati tu maknanye da siap.. Boleh makan.. Senang kan?

Resipi org tak kawin mmg mcm ni la. Nak masak bergoreng bergulai kang bau satu floor sapa nk jawab. Biarlah kakak kat depan bilik aku je masak sampai bau satu floor nasi goreng die. So benda senang and aku suke masak is porridge and  sup or tom yam. Mudah and tak menyakitkan kepala otak. But biasa weekend je aku masak. Sebab rumet aku tak de. Hormat orang la katakan. Tak suke la nnti org ada uneasy feeling plak kan. Petang mcm ni kalau dpt mkn jemput pisang perghhh memang heaven. Plus hot lemon tea. Ok Bai. 


P/S: Teringin sup ayam air tangan mama.. Sigh** Kalau dpt balik bestnye..


4 Komentar untuk "Resepi: Homemade Anchovy Porridge"

oklah tu, janji prut kenyang..!

nanti baliklah, dapat mkn sup ayam puas2... :)

makan dengan bawang goreng sedap ni..nyum..nyum

sedap jgk kn klu mkn dgn ikan blis..hehe

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top