Special Offer

Author

Mengundang Bahaya dengan Sengaja atau Tidak Sengaja?

Assalamualaikum

Sejak sekolah kite selalu dengar "Malang Tidak Berbau". Kalau malang tu dapat dibau mmg kite berbau je malang confirm kite terus alert kan? Tapi kadang kala kite ni jenis yg amik mudah dalam semua hal. Tanpa disedari kite da jadi target kepada mereka yg tak berperikemanusian ni. Sapa? Sapa? Peragut!!!!

Peragut skang ni tak kira da nenek bongkok tiga, mak cik tua, mak bawak baby, and seangkatan dengannya. Bagi peragut yang penting dorang dapat apa yg dorang nak. 


Semalam after pergi tgk tempat interview aku singgah melepak di Tasik Titiwangsa jap. So, masa nk cri parking ni, aku nampak lady ni letak beg mcm tu je. Da la anak dorang kt tengah. Tak fikir ke bahaya yg sedang menanti? Or tak perasan? Mungkin la. 

But let say kalau beg tu diragut.. Pendapat aku..
Beg tu mungkin boleh beli balik. But nyawa? Confirm si peragut tarik kuat and lady tu mungkin dlm keadaan santai, terkejut dan boleh terjatuh dari motor tu. And macam mane plak anak kat tengah tu? Then if ada kereta tengah laju kat belakang and masa tu?

Lately ni macam-macam benda boleh happen. Even dlm rumah sendiri pun jenayah still berlaku tanpa mengira status. So kite yang sentiasa didedahkan dengan berita mcm ni mestilah mengambil langkah berjaga-jaga. Bahaya ada di mana-mana. Semoga kite semua sentiasa dilindungi oleh Allah S.W.T. Amin..

P/S: Aku hope ari ni Monday yang colourful not Monday Blues!!!



16 Komentar untuk "Mengundang Bahaya dengan Sengaja atau Tidak Sengaja?"

agaknya lady tu x sedar dya tgh galas beg kowt..boleh mcm tu..

nyawa skarang dah xdak nilai..susahkan..

pakai beg macam tu memang sangat bahaya bila tengah naik motor...

ehm mungkin dia suka cara 2 kot tp agak2 ar...tgh naik motor...

maybe dia dh terbiasa buat cmtu.

org jahat sekali sentap da dapat beg tu

betul..setuju dengan nanie.. bila kena ragut, xguna dah nak nyesal.!

nur selalu perhati, ramai perempuan yang galas beg mcm ni.. bahaya sgttt.!

Bahayanya. Kalau diragut ni, memang bergolek jatuh dari motorsikal tu.

memang bahaya tu... salam kenal n dah follow u

mmg bahaya pakai beg cm tu.. risau plak budak kecik yg kt tgh..dya kalau naik motor sebolehnya2 nyorok beg..takut sgt

bahaya tu...kalau naik moto, mmg cik lynn aware handbag tu...

sptutnya yg tepi tu letak kat tengah..bru ok..

be extra berhati2 tak pe. org jahat banyak sekarang.

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top