Special Offer

Author

Gulai Lemak Ikan Kering dan Nenas

Assalamualaikum..

Tadaa... Sapa yang masak untuk berbuka puasa?? Da buntu ke nak masak apa? Apa kata masak Gulai Lemak Ikan Kering dan Nenas.. Delicious yum yum wa cakap lu.*nenas or nanas? ok pineapples. Tapi tak tahu la plak kan. Lain orang lain seleranye. Aku tekak orang kampung, so makan pun nk masakan kampung. 


Kalau aku dapat masak masakan macam ni sure da lama aku masak tapi, di sebabkan keadaan tempat tinggal yang tidak mengizinkan aku kena hold je la. Simpan dlm hati dlm otak banyak-banyak. Ok tak pe aku balik rumah nanti aku nk test skills masak kat rumah. Kononnye la. Mama selalu ckp bile aku and adik2 balik semua buli mama masak. Heee.. Time balik je la dpt masak masakan mama.

Btw petang ni jumpe Lurviey so, say no to nasi bungkus. *berlagak giler. Apa plak yg Lurviey bawak utk aku hari ni? [Tepung Pelita] lagi? Or nak kasik [Ikan Siakap Bakar] lagi. *demanding. Apapun syukur dengan rezeki yang dilimpahkan di bulan Ramadhan. Alhamdulillah.. Jangan banyak songeh.

So, those yang memasak tu selamat memasak and memang aku jealous sebab korang dpt masak. Huh.. Those yg main tunjuk-tunjuk nk mkn apa tu pilihlah kedai yang bersih, tengok makanan tu lek lok before beli. Jangan nanti makan benda basi. Kesihatan terjejas, duit melayang.. Ok?


P/S: Wah ramai duk promote brg kuruskan badan. Phewittt... 


14 Komentar untuk "Gulai Lemak Ikan Kering dan Nenas"

perghhh sodappp tu.. blh hantorkan pada mak sikit hehehehe

sedapnya.my fav
yum3.makan tyme bukak puasa mmg heaven!:D

wah.... mengiurkan betul! sabar2... beberapa jam lagi nak bukak.. hihi :)

sedapnya gulai lemak ikan kering..nyummm nyumm

sedapnyee..sy puasa ni tau..hehe..terliur tgk

memang sedap ni gulai ikan kering.

rasanya tepung pelita lagik. hihi..

gulai kn kering mmg sooodapp eyhh..tak menahann

terilur nih..! sedapnya..tekak nur pun suka mkanan2 mamcm ni..nak2 pula ulam ciciah smbal belacan..terangkatt..!

psst..header baru laaa....!cunn.!

sedap tu... tp akka prgnant ni dh lama xmkn nenas.. :-)

sedapnya..lama dah ayu tak makan ni..hehe..salam 12 ramdhan naniey ;-)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top