Special Offer

Author

Let It Go

Assalamualaikum

Hari yang sgt membosankan plus mcm loss in reality. Erk.. Mcm org psycho plak loss in reality. I mean hilang dari rutin harian seketika. Tired kot ari ni. So release sat kat sini sebelum sambung 'bermesra' dengan numbers. Damn so exhausted. Mungkin sebab tak dpt tidur kot. Pukul 4 da bangun pusing kiri pusing kanan mata bukak luas.. Semalam plak tak leh tidur last2 amik buku baca. Khatam bahagian Kisah Keinsafan. Tapi tang bab Kematian masih belum abis lagi. Makanye keluar la entri [Tangisan Salman Al-Farisi].


Korang pernah tak rasa mcm hey I wanna be this, I wanna buy that, bla..bla..bla... Tapi at the end. NONE. ZERO. Bile nak jadi HERO asyik duk ZERO je. Yes,itulah aku sejak empat tahun dulu. Set target yang realistic and apa yang aku target semua dicapai. Alhamdulillah. But jalan penuh dengan liku-liku bermula bile da abis praktikal. The real world of work. 

Terasa mcm hebat sgt bile apa yg diplan berjalan dengan lancar tapi aku hanyalah perancang biasa yang bukan penentu terjadinya sesuatu kerana semuanya ditentukan olehNya. Masa nk bangkit masuk dunia pekerjaan yang totally jauh tersasar dari bidang aku 'counseling and psycho' memang sgt sakit. Niat aku time tu adalah nk bayar graduation fee. That's all bukan terus permenant kat sini. Ouchhh... *speechless.

Susah aku nk let it go and terima kenyataan sebab... Aku sendiri pun tak pasti. Kena lecture dengan Lurviey pun tak tahu da berapa ratus kali but still... Until yesterday... Macam dpt insight. Aha moment.. "Lillahi Taala". Ya Allah masa tu tak tahu nak ckp mcm mne. Kena lecture lagi ngan Lurviey. Terbaik.. Masa nk survive keje sini dulu pun mama da ingatkan and Lurviey pun sama. And yesterday he remind me lagi. Aku tak tahu la mcm mne nk bagitau org apa yg aku rasa 'stuck' kat sini and nk melepaskan diri dari sini macam 'terlekat'. Apapun aku harap aku terus gagah survive kat sini and cuba utk tidak meletakkan harapan yang tinggi terhadap perancangan aku. 

Follow The Flow cuz I'm Tired Against the STREAMS. 

 
Mesti sapa yg baca ni fikir teruk sgt ke co ni. Heee.. It's not about the co but it's about me, myself. Sebab aku buat benda yang sememangnya aku tak suke. Tp bile da jumpe keje yang aku suke plak semua bertentangan dengan value yang aku cari. Aku bukan cari value 'monetary' dlm keje tapi value 'satisfaction'. Selagi aku mampu utk rationalize and motivate my self aku akan di sini. Planning in Progress.. Nak Seribu Daya Tak Nak Seribu Dalih?.. Walau mcm mne kite usaha tapi belum rezeki lagi Allah nk bagi.. Kena terima.. Jangan banyak merungut *pakudlmkepala.


Syukur sebab ada keje
Syukur sebab sihat tubuh badan
Syukur sebab ada orang yang support
Selalu lihat dibawah bukan mendongak lihat ke atas.


P/S: Disputing Irrational Thought. Learn and apply :) Dushdush**
 

Tag : emovere
4 Komentar untuk "Let It Go"

for KA pown mesti ada work satisfaction klu tidak cam hampeh je.. apapun KA doakan yg terbaik yek

bersyukur itu mmg lebih indah dari segalanya..!

apapun harap nanie kuat k.. :)

at least ada plan kan. bila ada plan mesti la ada effort. tp kalau tak achieve jugak tu maybe bukan rezeki kot & maybe ada something better Dia planned utk kita. believe it dear. :)

na achieve sumthg yg kita nak susah. :)

but, keep try.

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top