Special Offer

Author

Sketsa Ramadhan : Jimat

Assalamualaikum

Ramai orang mengambil peluang bulan Ramadhan ni nak.... Jimat Duit and Nak Kurus. Jimat duit? Betul ke jimat? Betul bagi mereka yang dapat menahan nafsu, nak2 bile berkunjung ke bazar Ramadhan dan juga shopping complex. Al maklumlah musim perayaan ni SALE sana sini. Rambang mata. Baju plak murah-murah. Time ni la nk borong Buy 1 Free 10. Balik kampung beraya pakai baju cantik-cantik jumpa mat tahir mata air. Hehe...

Susah nk ckp la manusia ni, walaupun banyak peringatan diberikan nak nak time berkunjung ke bazar still juga sama. Kenapa? Kesedaran dalam diri sendiri. Bukan masing-masing tak tahu. Semua tahu. Korang pernah alami situasi mcm kat bawah ni? Jika pernah, harapnya selepas ini tak lagi. *senyum

Lagi satu, minggu lepas masa aku dengar radio, kecoh pasal kes penipuan shopping online. So those yg suke membeli online tu check dulu betul2 dengan sapa korang beli. Jangan taksub sangat dengan SALE sampai sudahnya diri sendiri yang rugi. Raya nk guna duit lagi. Lepas raya kikis tin biskut je. Oh Ya... Pesanan ini juga utk diri aku sendiri jugak. So far if beli online aku suruh dorang COD. Aku tak percaya bank in ni. Hee.. Lagi satu, cepat sikit barang aku dapat. 


P/S: Bukan nk tunjuk bagus tapi ingat mengingati :) 
P/S/S: Entri baru sbb entri td hanya catatan peribadi je. :) 



11 Komentar untuk "Sketsa Ramadhan : Jimat"

beli ala kadar pun dah cukup ;-)

selalunya mcm tu lah, bila dah sampai bazar ramadhan terus jadi rambang mata..hihi..

xcukup iman tu. hehe. semua nak makan ;p

tak pernah lgi bli brg online selain drpd blogger2 yg dah kenal.. huhu..

memang gitu.. kat rumah dah list dah apa yg nak di beli.. tapi, bila dah sampai bazar, mata ni dah tengok macam2.. apa lagi terus nak membeli je kejanya.. hihihi

alhamdulillah..so far husna dah berjaya kurgkan perbelanjaan dlm bulan posa nie..hehe..
klau x dulu berkeping2 not 50 kluar..

COD?? apa tuh??
husna rajin jgak beli on9 nie..

kak nani..husna sihat jee..hehe..
owh..by hand rupanyaa..klau husna ssah sikit nk gerak trpksa lar shopping on9..tp x senang lenang jgak nk beli pon..harus berjaga2..=)

nafsu kot. bila tgk rasa cepat je terpengaruh. lebih elok bersederhana je. :)

Salam..saya pelukis asal komik di atas..Komik ni dihoskan di laman utama webkomik saya sendiri..
Kalau tak keberatan, silalah lawat ke laman webkomik berikut:

7pm5am.com

Ada banyak komik berkenaan bulan puasa, sama seperti komik yang diatas..Sebarang komen atau pandangan tentang komik2 saya amatlah dihargai..

deno jarang g bazar tahun ni, ma byk bua kueh

sebenarnya bahaya pergi bazar..haha..bukan jimat tpi lgi membazir..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top