Special Offer

Author

Pengiraan Keuntungan Bisnes Coklat

Assalamualaikum

Ingatkan hari ni nak up another pyshology inventory utk reader blog Naniey but sadly tak jumpe score sheet. Later kena selongkar file inventory la and will up entry about these matter soon.

Emm hari ini ingin aku kupaskan tentang Keuntungan dari Bisnes Coklat. Jangan ingat bisnes mcm ni tak boleh memberi keuntungan kepada peniaga bahkan pendapatan mereka adalah lebih besar daripada mereka yang makan gaji. #FaktabukanAuta


Bagaimana cara mengira keuntungan Bisnes Coklat ini?

Secara ringkasnya, sasaran utama penjual coklat adalah bagi mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan dan kebiasaannya majlis perkahwinan akan di langungkan pada hari Sabtu & Ahad. 

Jom kite buat kira-kira 

Dalam 1 bulan = 8 hari orang buat kenduri kahwin (Sabtu & Ahad)

1 tempahan coklat doorgift =1000 biji

Katakan Amy  jual dengan harga RM1.00 sebiji
     = 1000 x RM1.00
     = RM1000

Bayangkan Amy  menerima tempahan 2 orang setiap minggu.

     = ( 2 Tempahan x 8 hari/sebulan x RM1000)= ??

      Berapa Amy perolehi dalam tempoh sebulan?

     = RM 16,000.00!!! 

Macam tak masuk dek akal? Manakan dapat sagu jika tidak pecahkan ruyung. Nak seribu daya tak nak seribu dalih. Kalau nak tahu strategi untuk dapat $$$ dengan menjual coklat anda haruslah membeli ebook Pakar Coklat. Terdapat 5 bonus menarik bagi mereka yang membeli ebook ini. 


Tak ramai yang sanggup mengambil risiko dalam perniagaan dan mereka yang tidak berani mengambil risiko adalah bukan usahawan. Kenapa? Kerana salah satu ciri usahawan adalah sanggup berhadapan dengan sebarang risiko. Jadi usahawan haruslah creative. Dari coklat mcm2 benda boleh buat. 


P/S: Ada freelance job. Alhamdulillah. :) 
P/S/S: Byk benda aku nk buat terpaksa hold. Ada hikmah kenapa semua ini terjadi. 


20 Komentar untuk "Pengiraan Keuntungan Bisnes Coklat "

Mv suka makan jer..hehehe..nak buat kena belajar..nani ajar akak printscreen UV utk dua bulan terakhir..tolong

erm.bestnya buat bisnes cokelat. kalau lapar amek satu terus ngap ;)

intan suka makan juga...:) hehe..coklat lagi mahai lagi sedap kan

fara ta berape suke , tapi design dye mmg super cute :)

pe lg..buat cokelat la kite:)

hihi..
kayo den, kayo den..
kalo x rajin, x kayo ah!!\

aku suka makan coklat sajalah...

teringat cikna..dia kan buat bisnes ni...kena tanya cikna la brape keuntungan dia..haha...nyebok nk tau.. :)

cikna...!
boleh buat bisnes ni cikna..hihihi

naniey kan bionic women! mesti mampu buat semuanya. :))

err cikna setakat ni buat sekadar hobi je. nak jgk jadikan bisnes betul2. cari experience dulu. huhu..

Alhamdulillah murah rezeki nani.

Tengok cekelat mesti ingat Chic Na..wah bleh buat duit yek...

wahhh rajinnye buat coklat mcm2 tuuu.. ehHHHe

memang betul sama mcm yang buat cup cake..coklatpun sama..tuh baru majlis kawin blum lagi mcm2 majlis mcm sunat,buffday berapa ramai yang buatkan?so secara mainnyer doorgive jer dah bape banyak keuntungan..mmg tak payah makan gaji..huhu..

kena belajar buat coklat plak..hehe tetiba teringan cik na.akak barujer tempah ceklat buat merah kat dia=)

wah boleh cepat kaya kalau bisnes coklat ni..keuntungan dia pun berbaloi-baloi..

jiran ada buat bisnes coklat neh, tengok ramai gak org amik order kat dia cam jiran2 lain nk wat besday anak2 kew..mmg masyukkkk

keuntungan coklat kena tanya chic na hehe...coklat lg mahal mmg lg sedap kan

bisness ni lah sbnarnya duit byk masyuk jika kne gaya kn..

untung byk.. nani nk jual cokla ke

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top