Special Offer

Author

Review: Arche Pearl Cream

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Lame sudaa tak review produk. Banyak produk nak di review tapi tak sempat nak update. So, kali ni nak review produk Arche Pearl Cream. Produk da lame ada dalam store tapi tak pernah rasa nak cuba sebab Nixoderm masih ada banyak lagi and jarang sangat pakai. Masa tengok Mawar Rashid and Erin Malek pakai teringin jugak nak pakai. Nampak macam ok je kan. 



So, last week saya pun ambil satu untuk kegunaan sendiri dan rasai sendiri kesannye. Kecik comey je bekas die.

My Review Arche Pearl Cream 3g
  • Bagus untuk orang yang nak cube keberkesanan cream ni. ( 3g je) - Minggu ketiga da boleh habis kalau selalu pakai.
  • Krim bau wangi sangat (saya suke... tapi tak tahu la orang lain suke ke tidak bau macam ni)
  • Krim pekat dan tidak berminyak. 
  • Just pakai time nak tidur, tepek kat je jerawat je dan waktu pagi.
  • Jerawat hilang tanpa tinggalkan kesan. Yaaayyyyyy..

Fungsi sebenar Arche Pearl Cream boleh tengok dan baca di sini >>> [SINI]

Perbezaan Arche Pearl Cream dengan Nixoderm (kesan ke atas saya)
  • Kedua-dua berkesan untuk nyahkan jerawat (depend pada individu)
  • Bile pakai Nixoderm akan rasa berangin dan pedih sedikit tetapi tidak pada Arch Pearl Cream
  • Warna Nixoderm putih, manakala Arche Pearl Cream kekuningan (macam oren campur warna coklat kot)
  • Bau Nixoderm menyengat lubang hidung dan Arche Pearl Cream bau wangi. 
  • Berat Nixoderm 5.34g, dan berat Arche Pearl Cream 3g (ada jugak pack 15g)
  • Nixoderm menyebabkan kawasan yang ditepek itu menjadi kering dan menggelupas sedangkan Arche Pearl Cream tidak meninggalkan kesan sedemikian. 
I'm prefer Arche Pearl Cream cuz bau wangi dan tidak mengeringkan kulit and buat wajah nampak macam kering menggelupas macam pakai Nixoderm. Depend la sebab kesan untuk setiap individu tu berbeza.



Till then.. Thank you sebab sudi baca review ini. Untuk review lain boleh ke menu bar bahagian Review Produk kat atas tu ye..



P/S: Berapa hari lagi nak tahun 2014. =)

6 Komentar untuk "Review: Arche Pearl Cream "

banyak sgt produk yg sama fungsinya sampai tak taw nak guna yg mana..=P

selalu tengok mawar tayang krim ni kat ig dia.. ingatkan cream ape.. mcm best je..

tepek kat jerawat?
mcm best je.. :)

tepek kat jerawat?
mcm best je.. :)

bagus gak ni, tepek kat jerawat kan

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top