Special Offer

Author

Review : Nixoderm for Skin Problem

Assalamualaikum

Lama rasanya tak buat review product. Sebab tak de product utk di review. Plus da sebulan lebih muka ku bertelanjang (naked face). No foundation, loose powder, eyeliner. Puyooo.. I didt it. Finally!!  Berjaya jugak aku berhadapan dengan orang with naked face. Seriously since my face getting worse lagi banyak aku taruk chemical on my face. Tapi now no more.. :) 


Last time aku tak ingat aku nampak kat blog sapa pasal Nixoderm ni. She said that nixoderm ni bagus for those yang ada pimples. Aku lak jenis yang memang tak leh tgk benda2 macam ni sebab aku rasa nk cuba. Tapi ada a few criteria jugak yang aku titikberatkan utk mencuba like di luluskan KKM, di jual di pharmacy, ada positive feedback from user and for sure la harga yang menarik tertarik kan. 


Aku beli ni kat Guardian KL Sentral and this product ada kat rak 'rubs muscle' (bahagian vicks, minyak angin etc tu). Kalau pergi kat bahagian product muka mmg tak kan jumpa la.Luaskan bebola mata and cari kotak hijau mcm dlm gmbr kat atas ni. Harga bagi yang kecil RM4.90. Yg kecik ni pun aku rasa amik masa yang lame utk abiskan. So better beli yang kecik je instead of amik yang besar ye.. 


Dlm kotak tu ada instruction mcm mne nk guna and Nixoderm ni hanya utk kegunaan luaran je. Boleh apply utk jerawat, blackhead, kurap, ruam dan gatal2

Review aku
  • Lepas basuh muka Calit kat tempat yang ada jerawat. 
  • Rasa berangin sikit. 
  • Jerawat cepat kecut  (membantutkan tumbesaran jerawat- yes.. i kill you...)

Tu je review dari aku sebab targetnye adalah utk hilangkan 2 biji jerawat yang sedang menapak kat muka yang tak berapa nk flawless ni. :P. Satu da mati. Tinggal lagi satu. Yg satu ni pun dah nyawa2 ikan.
 ___________________________________________________________________
UPDATE 2015

The best cleanser untuk jerawat kronik or jerawat biasa -> Cetaphil Gentle Skin Cleanser (pengganti lactacyd yang terbaik untuk kulit saya. Since that lactacyd tak keluarkan lagi produk untuk cuci muka jadi inilah yang the best) 
Selain Cetaphil saya masih menggunakan Pencuci Muka Sari Gamat dan juga Sabun Susu Beras
Then untuk hilangkan jerawat dua tiga biji boleh pakai Arche Pearl Cream (tak keringkan kulit mcm oxy atau krim jerawat safi)
Untuk parut saya guna derma roller


Update: Tgk komen kat bawah ni, Deno pun ckp berkesan.. Seee... Seeeeeee..
P/S: Healing process in progress. Especially for old scars.. 


29 Komentar untuk "Review : Nixoderm for Skin Problem"

haaa.... deno pun pakai Nixoderm ni... mmg sgt berkesan.. ! biasa deno blei yg saiz kecik tu je...

murahnyaa..boleh cari nie..nk try jugak..=)

mcm multipurpose balm gak ni,,, harus cari..

Kak M x pernah guna lagi...maybe muka dah kurang bermasalah camtu..

boleh bawa tido eh..?
teringin nak nak mecuba.. :)

pernah beli n guna, tp tak sesuai..
kulit muka jadi gatal2 n gelupas. maybe kulit dora kot yang sensitif..

produk menarik ni. bleh try nanti. ;)

Bagus naniey ni kan..bkn je pentingkan kshtn tp penjagaan muka jugak.. ;-)

dya nk pergi cri kt watson lh..skrg ni byk pimple

Kecik tu pun xthu ble abis. Tp berbaloi kan deno :)

Haah. Byk benefit dlm satu :) ok la. Murah pun murah

Emm dpnt pd kulit jgk kan. Kdg ngn org ni ok org tu xok.. Kne trial n error slgi xselesai mslh ni. Adehh

Cri Dya.. At least cube. Sbb murah. Hehe

Fuhh.. Muke kembali bermasalah tpaksa la cri jln utk setelkan. Adehh.. Stresss

btl ke bkesan . risau kulit jd lg truk la . muke da strt nek balik . dlu pkai proactiv oke la muke brsh . skrg naik truk . n tgh try pkai produk kt pasarn . sjnis sabun magick beauty bar . ble pkai kulit jd kering . hm tatau nk buat ap da . rse nk pkai proactiv smule tp hrge ta mmpu nk maintain ble da hbis ..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top