Special Offer

Rawatan Microneedling Lebih Baik Daripada Rawatan Laser


Rawatan Microneedling Lebih Baik Daripada Rawatan Laser | Rawatan Microneedling Di Malaysia | Perbezaan Dermaroller Dan Dermapen | Harga Rawatan Microneedling

Dermaroller Malaysia, Dermaroller Price, Acne Scars Malaysia, Dermaroller Online Malaysia, Dermaroller Malaysia Review, Dermaroller Watson Malaysia, Dermaroller Treatment Malaysia, Dermaroller Malaysia Murah

Assalamualaikum


Last month tak sempat buat treatment microneedling sebab hari-hari keluar. Bulan ni cube cari masa untuk treatment walaupun hampir setiap hari keluar selesaikan urusan yang wajib diselesaikan sebelum saya balik KL. Semalam buat treatment sebab hari ni dan esok tak pergi mane-mana dan ada mase untuk hilangkan redness after treatment.

Last month treatment saya guna roller sebab malas nak gune dermapen. Semalam treatment gune dermapen sebab dermaroller saya tak bawak balik sekali. Semalam gune size 1.0mm je. Quite painful even with numb cream sebab numb cream ni tak berapa ok. Nak kena cari brand EMLA jugak. Susah betul nak jumpa farmasi yang jual EMLA. Lignocaine tak berapa ok untuk kulit saya sebab tak rase kebas pun. Grr...

REVIEW DERMAPAN UNTUK MASALAH KULIT (klik sini)  

Ramai yang confused nak beli dermaroller atau dermapen. Yang mane satu lagi bagus?

  1. Dermaroller lebih murah berbanding dermapen. Make sure dermaroller yang ada CE dan memang certified manufacturer yang produce roller tu. If low quality apapun tak jadi. Dermapen pun same. Guna needle yang untuk treat masalah bukan nano needle.
  2. Dermaroller melibatkan manual pressure. Oleh itu kena pandai-pandai la nak pressure masa rolling session tu kat kulit. Moderate pressure je. Jangan terlalu kuat (agressive) jangan tak tekan langsung. Dermapen pula auto jadi tak payah fikir pasal pressure.
  3. Dermaroller tak boleh adjust size which is satu roller, satu size. Jadi nak pakai jenis roller dan nak untung and yang boleh gune lame beli yang boleh replace head roller. Dermapen boleh adjust size semasa sesi dari 0.25mm-2.5mm.
  4. Dermaroller method adalah rolling dan dermapen method adalah stamping.

Fungsi dermaroller dan dermapen adalah same. Ada klinik prefer dermaroller dan ada klinik prefer dermapen. Saya guna dermaroller dan dermapen. Both same sahaja. Dapat menghilangkan parut hitam, parut lubang, garis halus. Yang best tentang dermapen; boleh adjust size (kalau kat dahi saya guna 0.5, pipi 1.0 atau 1.5, etc) dan kurang sakit berbanding dermaroller.
Dr Hasseenah berkata, rawatan ‘micro needling’ adalah lebih baik daripada laser kerana kesan dari rawatan ini lebih cepat ia­itu dari sehari sehingga tiga hari berbanding laser yang mengambil masa seminggu hingga dua minggu

Bile baca statement Dr Hasseenah ni teringat customer ada cakap rawatan laser lebih tinggi daripada rawatan microneedling dan juga lebih sakit dari microneedling. Jadi terpulang pada individu prefer treatment yang mane satu.. Ada macam-macam treatment untuk cantikkan wajah. Tapi untuk kalian yang nak treat masalah parut lubang ada 3 cara sahaja menurut Dr Hasseenah iaitu laser, microneedling dan juga microdermabrasion. Next nak cube microdermabrasion pulak. Lol.. Till then see you next entry. Have a great day!

0 Komentar untuk "Rawatan Microneedling Lebih Baik Daripada Rawatan Laser "

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top