Once you choose hope, anything's possible

Pes Tomyam Sesedap Kedai Siam Dah Sampai

 Assalamualaikum... 

Pes Tomyam Sesedap Kedai Siam | Siapa suka makan tomyam? Aku memang penggemar tomyam dan setiap minggu at least dua tiga kali wajib makan tomyam. Biasanya aku masak waktu malam sebab waktu malam aku nak something untuk hirup je. Nasi memang jarang sangat makan waktu malam. 


Kalau sebelum ni aku memang beli tomyam kat kedai sebab pes Adabi or yang jenis kiub tu aku dah tak berapa suka. Kalau dulu zaman sekolah aku masak tomyam guna kiub tu la. Tapi sekarang tekak dah pandai demand nak rasa macam kat kedai siam pula. 

Masak tengok kat group masakan di facebook, ramai yang suggest pes tomyam ni. Jadi aku cuba beli la pes ni. Ternyata memang sangat sedap. Tak payah campur bahan lain dah. Cukup pes ni dengan sayuran dan ayam, daging, udang, dan lain lain. Memang sedap. Dah habis 1 botol. Kali ni aku repeat terus 2 botol. 1 botol standby nak bawa balik kampung. Korang biasa masak tomyam buat pes sendiri atau guna instant paste macam aku?


10 Comment for "Pes Tomyam Sesedap Kedai Siam Dah Sampai"

pernah makan ni juga.. serious sdap..kena dgn tekak

Sedap ye tomyam guna pes ni. Kalau macam tomyam kedai mesti sedap. boleh masak tomyam selalu. Saya guna yang tin putih tu.

Alaaaa..share la beli kat mana..akak pun suka gak masak tomyam ni..pes dah abis..selalu beli pes yang kat padang besar tu...

Bestnyaa..ade pes tomyam hat ni ^_^

Saya pun biasa beli yang ini. Memang kena dengan selera :)

Haah memang sedap pes ini. Pernah cuba. Samalah sudah habis sebotol. Asalnya adik yang beli tinggalkan di rumah ini.

Guna instant paste je selalunya... Paste adabi kot, tapi tulah Tak berapa nak kick. Nanti nak try cari paste yg ni

Fiza selalu guna yang adabi punya.

dlm shopee jual murah betul pes ni.. puas hati

Back To Top