Special Offer

Author

l Aku dan Teh Tarik l

Salam Semua...

Wohoo.. Sekian lama nak post entri ni akhirnya ari ni aku nk citer sikit pasal teh tarik ni. Actually aku ni bukan penggemar teh tarik. Aku sangat tak suka teh tarik. Asal minum teh tarik je mesti perut aku sakit. So disebabkan itu aku tak kan minum teh tarik. Aku pun tak pernah mimpi pun nak minum teh tarik. Kasik free pun aku tak nak (berlagak woo). Haha.. Bukan nak berlagak tapi nak menjaga perut aku.


Tapi satu hari.. jeng..jeng..jeng.. masa tu supervisor aku dtg tmpt aku practical nk supervise aku la then after da bincang apa masalah cara penyelesaian semua tu then Dr pun ajak aku turun kat Bistro minum and makan. Dr belanja. Huhu. Jimat duit. Kebetulan ari tersebut aku busy tak sempat nak makan sebab ngah interview budak utk jadi member PRS. Then tak sempat nak mkan. So bila da Dr nak belanja aku pun apa lagi mkn mee tom yam la tp time tu Dr suh kitaorg (aku n partner aku) order teh tarik Sejak jumpa Dr asyik puji teh tarik tu sedap sgt2. Aku da rasa takut da masa tu. Adoii abis la perut aku. Disebabkan nak menjga hati supervisor aku, so aku pun order la teh tarik. Bile da order tu then tiba time makan. So baca bismillah then aku tak sabar da nak menyantap mee tom yam ni. Tgh sangap nak mkan tom yam then Dr suh aku try teh tarik tu dlu. Woo mcm ugut tu. So aku try la.. Perghh... Buat pertama kalinya dlm hidup aku minum teh tarik yang enak dan lazat. Aku tak pernah rasa teh tarik macam tu.

Sejak dari itu aku menjadi seorang yang ketagih teh tarik. Setiap minggu 23 kali jugak la aku akan beli teh tarik tu. Partner aku pun nak thu kenapa teh tarik ni sedap then check mcm mane orang tu buat teh tarik. Rupa-rupanya dengan mesin. Ada mesin teh tarik. Patutlah buihnya halus gitu. Da la sedap. Partner aku pun ketagih ngn teh tarik. Huhu. Sampaikan time Dr dtg kali kedua utk supervise kitaorg ada buat mkn2 sikit kitaorg pergi beli satu jug air teh tarik. Wohoo.. Aku bantai kaw-kaw la time tu. Free tu. Abis praktikal aku tak dpt lagi minum teh tarik tu. Tak thu kat mana ada. Pergi sana balik? Tak de maknanye aku nak menjejakkan kaki ke situ lagi. Huhu..

Anyway mesej utk bakal tunang/suamiku tercinta (Redzuan-Ridz)

" Please buy me this machine"

Kalau ada mesin ni kat rumah aku senang sikit nanti. Pergi je tekan. Jimat duit kan. Tak yah nak beli kt kedai lagi. Setakat ni aku tak percaya teh tarik kt kedai2. Takut sakit perut. (mindset). 

Sekian
Tag : personal
4 Komentar untuk "l Aku dan Teh Tarik l"

Aku rasa bukan sebab mesin je kot..mesti ada susu atau teh spesifik yang diorang guna..Aku dulu pun selalu gak sakit perut pas minum teh tarik..tapi masa praktikal gak aku terus jadi ketagih teh tarik kedai mamak..hehe

@Alan Rizque: Kwn aku pun ckp dorg guna teh tertentu..tp x thu la kan jenis apa.

sedapnye la hai..mungkin jugak ade bhn tertentu yg die letak bg menarik pelanggan kn.

@Aida Omar: erk.. jgn letak dadah suda.. huhu.. tp lain la rasa compare ngn teh tarik org buat ngn mesin buat.. :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top