Special Offer

Author

Ramadhan 2011 : Lain Dari Biasa

Salam Semua...
Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak..


Sudah lama tak update blog disebabkan tuntutan kehidupan seharian yang sangat sibuk (bajet mcm org penting je kan). Anyway ari ni ada kesempatan sikit so update la blog.. Anyway , 4 tahun aku di KL ni puasa kali ni la yang paling lain dari yang lain dan tak macam selalu sebab tu la tajuk entri diatas tercipta..

Well nak tahu kenapa?

1. Puasa kali ni jauh dari Lurviey.
Kalau puasa yang lepas-lepas, everyday akan sahur dan bukak puasa sama2 ngn Lurviey. Tapi kali ni masih dapat cume bukak tiap2 ari la. and sahur sorg2 la.. Tapi apa bleh buat kan..

2. Puasa kali ni as employee not as student.
Kalau puasa tahun2 lepas aku adalah seorang student.. So biasa la rutin seorang student pergi kampus time ada kelas je kan. Tak kelas buat apa nak pergi unless nk pergi library. So banyak masa terluang tu lepak dlm bilik buat keje2 kan. Ptg plak keluar ngan Lurviey pergi Bazaar Ramadhan so sbb student bleh la keluar awal kan utk mengelakkan jamn.. Bleh pergi banyak bazaar plak tu.. Tapi kali ni puasa as employee wooohooo.. agak meletihkan la.. pagi bangun sahur nak pergi keje.. Da sampai tmpt keje nak buat keje.. then spent 8 hours at workplace. Then balik ptg tu plak kalau jumpe Lurviey tak la letih pun sbb naik train.. Dlm train macam2 gelagat orang aku dpt tgk.. Muke semua masam, letih macam dorg je puasa.. then bazaar ramadhan pun tak sempat sgt nk pergi lagi2 kat Jalan Raja Alang, dan Kg Baru. Ye la dri gombak nak ke KL confirm jamn. Apa yang penting dpt jumpe Lurviey aku sangat happy.. Rindu our moment last tyme..

Tapi apa yang penting adalah mencari keberkatan di bulan ramadhan. Banyakkan la amalan di bulan puasa bulan yang mulia ni. Kali ni raya pun kena balik sendiri. Dulu balik ngan persatuan so tak yah risau nak book tiket. Ni awal puasa tiket semua da abis. Disebabkan tiket pergi dan balik da abis aku terpaksa bercuti almost 2 weeks.. Lama kan.. Gile lama.. Nasib tmpat keje aku tu leh consider.. :) ngee..

P/S: TAHUN NI PUASA AS KEKASIH ADAKAH TAHUN DEPAN AS HUSBAND AND WIFE? AMIN... :)
0 Komentar untuk "Ramadhan 2011 : Lain Dari Biasa"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top