Nani, Are You Employed?

Salam Semua..

Excited nih.. td bukak email then tadaaa.... Dapat email bunyinye gini.



Nani, 
Are You Employed now? Please Reply
Mr X 
CEO XYZ Sdn Bhd

Hehe.. terpaksa buat Mr X cuz kalau google confirm jumpe la so tak nak la kan nnti lain plak jadinye. Btw last time memang aku ada apply keje kat company ni tapi terpaksa tolak sebab di Klang but I love this job damn much.. Sebab more to career counseling and consult people yg ada probs with career life (erk career sendiri pun tak berapa nk ok kn) I mean helping them to find out what the jobs match with their persona. Wah..wah... tetiba rindu nak buat career counseling session nih. Anyone?? 

Apa kena mengena ngan Klang sampai terpaksa tolak lagi? First transport tak de and aku bukan jenis yg suka naik bus ok. Tak comfy ok.. Unless ada lrt then jalan kaki je ke tmpt keje. Kedua, serik nak duk rumah sewa unless I'm able cri bilik yg tak perlu share but for the time being aku akan stay je kt hostel till kahwin. InsyaAllah selagi aku ngan co skang la. See how.. Still under probation (one more month to go). Ketiga tak convenience.Fussy? Yes I am. Kena la fikir dalam semua aspek, kewangan, tambang, makan, sewa dan lain-lain. So senang citer terpaksa tolak and offer kat coursemates aku. Tapi aku petik nama Asha je bile reply cuz Asha stay Klang so may be mudah nak pergi keje. 

So kat sini tak de istilah pilih keje ok. Erk.. Ok ada la sikit but ada reason ok. Senang citer let say co.1 bayar RM1800 and co.2 offer RM2000.. Confirm nampak RM2000 lagi besar kan tapi kalau keje kt co.1 tak perlu keluarkan belanja tambang kenderaan tpi kat co.2 kena spent RM200 so mcm sama je kn? Lepas tu co.2 lebih jauh tmpt co.1.. Emm buat letih je.. Balik tido.. Badan tak sempat topup tenaga la mcm ni. :) 

Eee... benda mcm ni pun nak citer.. Fine.. Just nak sharing and those yg dpt insight tu bagus la kan.. Dlm hidup ni nk buat keputusan kena bijak. Jangan da buat menyesal plak kemudian. Lepas tu menyusahkan diri sendiri and orang lain. Jangan nak tuding jari kat orang lain plak.( da kena tp situasi lain bukan pasal keje ) Like Lurviey selalu pesan 'fikir kat depan'. Erk... Hehe.. Aku selalu buat keputusan ikut emosi maklumlah tangan kidal. Sekian.. 


P/S: Jauh di sudut hati career counseling masih terselit tapi selalu deny.. Emm.. 


Tag : emovere
0 Komentar untuk "Nani, Are You Employed?"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top