Special Offer

Author

Lunch at Chilis

Assalamualaikum

Last friday keluar lunch kat Chilis BSC..  Lunch date with colleagues and CEO. Syukur Alhamdulillah kekenyangan yg melampau dan akibatnye aku pening selepas balik ofis. Damn take time jgak nak ok balik. Sigh**





For me personally dorang punye service tip top la. Tak lama pun menunggu plus tempat yg sangat peaceful. May be sebab ari Jumaat kot. 


Seriously and honestly this is the first time aku dtg Chilis. I wont spare my money for these kind of food actually. Sound mcm tak beruang kan? Plus bile belek menu totally confuse nak order apa. Huda and Kak Yana also blur jgak nak pilih apa... Gasak la kan.


Di sebabkan muka confuse jelas terpancar kat wajah kitaorg, finally boss jugak yg order. Grrr... Contoh pekerja yg baik kan? Kasik boss je la order.. 


Sebut pasal minuman tang ni aku sensitif sikit la. Order just and boleh topup berapa banyak yg nak kan. Boss topup 5 gelas, Huda 2 gelas, Kak Yana 2 gelas and aku sorang je segelas. Memang membazir la bawak aku kat sini. But memang aku pantang kalau makan bersulam ngan air. Effect kat tummy kot. Tummy bukan senang nk jaga ok. 

Waiting boss pergi amik hp tertinggal kat kereta. Amik gambar Kak Yana tanpa pengetahuannya. Huh..


Huda da mcm lapar da, but lucky because she talkative plus she's an extrovert person but me Introvert. 


 It's so tasty and delicious but sadly aku pun tak tahu nk menyebut nama menu ni.


Yg ni pun sedap. Tapi da makan yg ni and yg atas tu perut aku da kenyang giler. Mampus nk mengadap menu lain. Terkejut perut aku makan paksa and akibatnye lepas makan kenyang balik ofis mcm nk pitam aku.


Yg ni aku tak ingt nama full die apa but Salmon with Extra Garlic ntah apa ntah. Seriously nasi die sgt best and Brokoli tu fav aku. Cume nk abiskan Salmon agak sakit la sbb perut aku memang da kenyang sgt2 da. Tapi terpaksa aku perabihkan. Sigh** Da la aku org last skali mkn. 


Yg ni ok la. So so tasty but aku just mkn satu je. Gile kenyang sampai nk muntahkan balik je apa yg aku mkn cuz terlalu kenyang. Tetiba teringat "berenti makan sebelum kenyang".



 Actually gmbr ni aku snap masa boss pergi kat kereta die and kiteorg tunggu makanan. Apapun thanks to Casey cuz belanja us. Seriously kalau bawak aku keluar mkn, susah utk aku nk mkn banyak cuz I tend to vomit after the McD incident. Sejak incident tu aku terus mkn dlm kuantiti yg sikit. Plus aku tak suke mkn bersulam air. Tak elok. Kalau kat rumah memang one hours lepas mkn baru aku minum air. Sekian..

P/S: Tak sbr nk menikmati masakan mama nih... :)


0 Komentar untuk "Lunch at Chilis"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top