Special Offer

Author

Melayu Yang Bajet Arab

Assalamualaikum..

 
Tajuk Entri nk up je kan. Agak-agak wajah kat atas ni bleh dikatakan Arab celup ka?? Tak kan.. Tak kan (geleng-geleng kepala). Tapi selalu org salah anggap bile wajah ini dikatakan arab.. Perghhh la mak weh.... Arab putih gebu kot tapi aku ni nk kata putih pun tak.. Kulit pun tak flawless mcm Arab. 

Satu situasi dlm Lif kat Edu Tower, masa tu nak pergi Counseling Lab, ada counseling session ngan client. Jmpe international student from Iran satu lif masa tu. 

Iranian: Are you local Malaysian?
Me: Yes, I am. Why?
Iranian: Your face not like Malaysian. You like Arabian people. You doing Master?
Me: Nope.. Degree. (smile) And You?
Iranian: I'm taking Master in Edu.
Me: Oic. Ok See You, Bye
Aku tingkat 3 dak iran tu tingkat 4.
Perghh.. Berbelit lidah aku nk ckp english tapi sound maca manglish la. Tergelak aku keluar dri lif tu bile die ckp mcm tu and tak tahu la die org yg ke berapa yg tapi soalan mcm tu.Tang mana tu? Memang dlm fams aku ada darah from India,Cina, Arab.. Bile da mix together hasilnye ghuper ini ler.
Ada jugak situasi aku jmpe sorang from Iran ni.. Mula-mula speaking ngan aku tapi bile da tahu aku ni Melayu terus ckp Melayu.. Fasih plak tu. Ish.. International dtg negara ni boleh belajar bahasa melayu ngan mudah tapi kenapa lidah melayu susah nk belajar bahasa lain eyh? Ok... Fine.. Aku ckp lidah aku la yg susah nk belajar bahasa lain. 

Kesimpulan of this entry is.... accept who we are. Hidung kemek, mancung, besar, kecik, mata sepet, besar, juling, hitam, putih, coklat, kuning and apa-apa la kan... yg penting harus rasa bersyukur ke atas nikmat yg telah dikurniakan oleh Allah S.W.T. Jgn banyak sgt mengomel nnti nikmat yg berharga di tarik baru nk tahu erti bersyukur.. time tu da lewat daa.. So please..  Hidup untuk mencari Redha Ilahi bukan mencari pujian daripada manusia yg sememangnye hipokrit. (peringatan utk diri sendiri)

P/S: Jgn nak perasan Arab la kau yer??


Tag : emovere, personal
5 Komentar untuk "Melayu Yang Bajet Arab"

tang hidung cam arab.. tang mata maybe gak hehe

yuppp, its true :)
terima seadanya :)

bila sekali pandang macam arab..

wahh.. untung laaa ada yg cakap camtu. hehe :D

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top