Special Offer

Author

Aku dan Mikrofon

Assalamualaikum

Bile aku nyanyi lagu Man United pasti Lurviey nyanyi lagu Liverpool.. Huahaha.. Tau la malam ni Liverpool menang 2-0 ngan Everton. Sebut pasal menyanyi ni mcm-mcm kisah plak. Walaupun suara tak sedap tapi bersyukur masih bersuara. Kadang kala hati kecil inginkan hiburan. Betul tak? Lain orang lain cara. Sometimes kita nk release tension by doing something yg kite suke. Menyanyi? Ye aku suke menyanyi tapi tak pernah masuk tempat karok. Eh tak percaya? Percaya lah. Aku agak takut dengan mic actually gara-gara pertandingan bercerita masa sekolah rendah dulu. 


So dlm kete lah tmpt aku nk menyanyi lebih-lebih lagi kalau aku tak nk dengar Lurviey nasihat aku. Then time Lurviey nyanyi time tu la aku jdi attention seeker suh die dgr apa yg aku ckp. Huh.. dengki gile aku kan? Memang pun. Ok berbalik pada citer mic tadi.. Kat bawah ni...

So kalau ada ceramah aku mesti akan elakkan diri dari duk kat tepi or tempat yg mudah utk penceramah hulur mic. Dengan mic pun takut? Apa daa kau ni. Tapi bile da masuk Uni kadang kena present guna mic. Damn.. Tapi kadang aku tak guna pun and aku gunakan suara aku dengan kuat mcm org command time kawad. Confirm satu kelas bleh dengar. Ok la. Janji tak yah guna mic. Masa practical terpaksalah guna mic lagi-lagi time bagi ceramah motivasi kat student. Adoii.. Annoying plak aku dengar suara aku. Tapi aku suke buat program daripada counseling session. Ada sesapa berminat nk jadi kaunselor? Pergi amik degree dulu then apply license dengan counselor board ok? Best sbb mcm-mcm orang korang akan jumpa. Aku? Aku nk jadi career counselor tpi kat Malaysia tak de mcm kat luar sana. Just career guidance je. Tak pe lah.. Nk berjinak bidang lain plak bile sambung master :)

P/S: Kena basuh baju plak.. Adoii malas... tapi have to..


Tag : personal
4 Komentar untuk "Aku dan Mikrofon"

Salam kenal. Hehe belum apa-apa lagi aku dah tergelak, comellah entry u ni..hehe ;)

tak cerita pun knp trauma dgn mic :( huhu..

urm, nak jd kaunselor jg. tp cukuplah kaunselingkan kawan2. nt nasihat bukan2, hbs hidup org haha.

Yey!Baru laaa dapat follow setelah berhari2 Cik Mendezz on9 via phone..
sorry erk lambat sikit..nice blog! =)

Cik Mendezz xde la phobia dgn mic..pantang jumpa tu ade!Kehkehkeh! =P

http://azuramendezz.blogspot.com/2012/04/akhirnya-d.html

mmg selalu elak duk depan2...fobia gak dgn mic...hehehe

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top