Special Offer

Author

Debat PTPTN: Apa Pandangan Anda Sebagai Peminjam?

Assalamualaikum

Lambat aku up entri ni sebab semalam baru download Debat Isu PTPTN antara Khairy Jamaluddin dan Rafizi Ramli. Semangat plak nk tahu sebab mlm debat tu aku hanya tgk isu ni kat twitter je. Macam-macam yg naik kat TL. So aku nk jugak tahu apa yg sebenarnye happen masa debat tu. Tak kan nk dgr org bercakap je kan? 


Ada org yg ckp tak kisah la pasal ni. Semua ni sebab PRU bagai. For me it's not about PRU tapi as peminjam PTPTN, aku nk jugak tahu apa yg happen. Kenapa sampai isu ni up sampai dlm TV. Pandangan peminjam-peminjam dan sebagainye. 

Isu yg tak terjawab dlm debat ni pun byk. Tak terjawab or tak nak jawab? Apapun Mr Moderator memang terbaik. Tak bias pun. Respect aku. Soalan yg moderator ajukan pun memang stok 'sentap' jugak. Sapa yg belum tgk tu silalah tgk.. Bikin panas.. Kesudahannya caj PTPTN kekal 1% sehingga diputuskan oleh kerajaan. Ok Bai.. 



P/S: Akhirat nnti semua kena soal.. Tak sapa pun akan terlepas.. =)
P/S/S: Dpn rakyat boleh auta tapi kat Padang Mahsyar nnti???

4 Komentar untuk "Debat PTPTN: Apa Pandangan Anda Sebagai Peminjam?"

rasanya..klu xnak bayar kena dpt 4.0..seramai 9000 orang cina xpayah bayar manakala seramai 2000 org melayu xpayah bayar..

alamakkk..masok bab politik la pulak...haihh....x suka...sbb auta je byk...huhuhu

mcm2 kn..ayu pun tak tau sgt..politik ni mcm2..tp dlu klu tau mmg xambl ptptn..kra utang seumur idup ni.huhu

saya pinjam mara. kehkeh..

err apa2 pn hutang kita kena bayar. tu ja, kalau xmau bayar, jgn pinjam., benda tu bukan wajib ;) pendapat saya

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top