Special Offer

Author

Kuih Tepung Pelita

Assalamualaikum

Salam 6 Ramadhan.. Da nak masuk seminggu da pun berpuasa..
Petang semalam baru borak ngan Huda citer pasal Kuih Tepung Pelita. Favourite aku, tapi tak pandai buat but masuk dlm list mesti belajar buat. Nampak mcm rumit tapi tak tahu la rumit ke tak. Ramai je org buat means tak rumit la. Yg nampak rumit tu sebab pakai mahkota M atas kepala. MALAS... 


Semalam berbuka sendirian sambil menunggu Lurviey dtg pick up. Then he bring me satu papan kuih Tepung Pelita. Memang heaven la kan bile dpt apa yg aku suka. Makan satu sedap.. Then makan dua lagi then tak leh makan da sebab nak makan nasi. Simpan 7 utk sahur. Alhamdulillah hari bangun sahur dapat mkn kuih ni. 

Hari ni Lurviey cuti so boleh menapak ke Bazar Ramadhan. Walaupun sekali sebulan. Nk menikmati suasana Bazar sambil tgk sikap manusia di bulan Ramadhan.. "Nafsu Membeli Di bulan Ramadhan"

Satu juadah yg aku teringin sgt nk mkn tapi tak tahu mane nk cari. LOMPAT TIKAM. Yeahhh... Takut beli kat salah orang nanti tak sedap plak kan? 

P/S: Terjah Bazar di KL ptg ni..
13 Komentar untuk "Kuih Tepung Pelita"

meh mkn lompat tikam yg mak deqla buat...mesti sdp punye...hihi... deqla pun suka tepung pelita..tp hari tu beli kat bazar x sdp la...huh

antara kuih fevert bulan pose ni!

favret jugak ni. hari2 mesti ada. kuih ni menyejukkan. :)

family yui pon pasti car akuih ni bila p bazar..hihi.

wahh kuih ni ayu suka jugak..hehe..lompat tikam?rasa ayu tak pernah makan ..hehe

lompat tikam tu kueh ape la pulak yea?

sedapnye ! ^^
dh lama tak makan kuih nie .

Yuni pun minat dengan kuih tepung pelita!Kalau pergi bazar mesti cari kuih ni dulu.lol

wahhh. ni memg kuih plgg haz suka! feveret nih~ heheh

kuih ni kat tempat nur, panggil kueh limas..mmg sedap..kalau mkn sejuk2 pun sedap..jadi mcm desert.. :)

lompat tikam, nur pun xpernah mkn.. hihih

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top