Tidak Berperasaan atau Letih Berpuasa?

Assalamualaikum...

Salam 8 Ramadhan.. Alhamdulillah syukur masih di beri nafas, sihat tubuh badan, masih mampu berjalan, masih boleh mendengar dan melihat. Hari Rabu ari tu masa off to tmpt Lurviey, naik ler tren. Dlm 1708 aku naik and time tu tak ramai sgt org tapi ada yg berebut-rebut nk duduk. Huh..

Then sampai kat KL Central ada sorang nenek tua berbangsa cina masuk. Nenek tu duk ushar kot2 ada org bangun kasik die duduk tapi tak de. Last2 die berpaut la mengagahkan kaki utk berdiri kat palang ni. Nenk ni betul2 depan aku and aku pun berdiri jugak. Then ada one guy kasik malay girl yg chubby duduk. Ala chubby je pun bukan preggy. Malay girl tu berdiri sebelah nenek ni je tapi mcm tak kisah je. Terus duduk and bukak novel and baca. 

Orang lain yg duduk pun macam tak kisah je kat nenek ni and nenek ni macam still hoping ada yg kasik die duduk but hopeless la.. Semua sibuk duk main phone, sengih2, ada yg tidur.. Walhal semua yg muda-muda 20-30an je. Arghhhh still tak faham la why org tak de rasa perikemanusiaan.. Kalau mak nenek dorang mcm ni agak2 kasik duduk tak?

 

Sampai next station (aku tak ingt kt mane) and org keluar and nenek ni dapat jugak duduk. Leganya... Fuhhhh.. Dengan beg pakaian kat tgn, mungkin dari kampung aku pun tak pasti. 

Just quick reminder : Sekuat dan semantap mana fizikal anda hari ini, ingatlah satu hari nanti kekuatan fizikal manusia semakin merosot. (Bukak buku balik and baca tahap perkembangan manusia)

P/S: Da dpt rice cooker.. Ngeee.. Ari masak!!!



Tag : emovere
9 Komentar untuk "Tidak Berperasaan atau Letih Berpuasa?"

manusia semakin rendah nilai moral n kemanusiaannya.. yeah..masak lauk sedap2 yea..

buat2 tak nampak lah tu namanya..!

waaaaahhh...boleh masak2 dah ni... nanti jgn lupe share juadah berbuka ye. :)

nur dah kering idea dah ni..hihih

tak bertimbang rasa & selfish.

klau kasik nnek tu dduk,tak ke brganda pahala dpt..huhh~

masak sodap2 yer^^

sedih tengok sifat orang kita sekarang kan..dh macam-macam citer dengar..dulu-dulu xde sangat la dengar benda-benda camni..

daripada bg yg chubby tu baik bg nenek tua tu..kesian nenek tu..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top