Special Offer

Author

Al-Quran dan Tanda Baca

Assalamualaikum

Selamat tengah malam.. Salam 23 Ramadhan.. Selamat bersantai hari Ahad.. Esok da nk kena masuk ofis balik.. Da ada yang start cuti kan? Selamat pulang ke kampung halaman..  Tadi terjumpa pasal tanda bacaan dlm al-Quran so aku pun petik and share la ngan korang and also utk aku jugak..





Kadang aku baca and tak perasan tanda-tanda kat atas. Lagi-lagi kalau yang ada huruf mim yang mana mesti berhenti sebab boleh menjejaskan makna ayat. Get me? Aku tahu aku tak de la perfect tang bab benda ni and also banyak yg masih aku nak belajar pasal agama ni. So dont get me wrong dengan segala entri pasal agama yang aku share. Ok? 






Kalau malas sgt nk baca, paksa diri baca satu page satu hari. =) Padan muka setan buat muke sedih satu sen mcm dlm gambar kat atas tu. Hee.. Sambil baca sambil fahami maksud ayat al-Quran.

Btw, aku da nak habis da baca buku yang aku baru beli tu. Ala yang pasal [Wanita: Berhias dan Menjaga Diri]. Seriously tak sabar aku nk share ngan korang especially pasal Firman Allah SWT, Sabda Nabi SAW dan hadis2. Byk benda baru yg aku belajar.. 


P/S: Harap KL tak jamn sgt ari ni... 

 

8 Komentar untuk "Al-Quran dan Tanda Baca"

entry yg menarik..:)
slalukan berdakwah..:)

mmg selalu confuse dgn tanda bacaan. good sharing. ;)

hehe uncha terjah sini..ye deh,,cuti selama 2 minggu..jelez tak? heheh yep lepas ni pulun untuk periksa akhir sem pula..hhu gentar ni..doakan uncha ok :) AMIN

alhmdlh smlm iman bru terima dri sorg blogger hadiah alquran waqaf & ibtida`

sma pengajian nyer

thankz for sharing nanieybarnieylurviey ;D

wahh... bgs la nanie ni.. deqla pun kompius juga ni...thanks dear.. :)

betul tu nanie, kadang2 mmg xperasan kan tanda2 tu, lepas ni bila dah tahu kena berhati2lah.. :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top