Special Offer

Author

Takut Dengan Penimbang Berat Badan

Assalamualaikum

Salam 22 Ramadhan.. Hari ni tak menjejak balas kawan-kawan yang singgah kat sini lagi. Sat lagi aku terjah..  Semalam syok je komen kat Cik Nur punye entri pasal sahur sekali hari ni aku terlepas sahur lagi. Selalu hari Sabtu memang terlepas sebab malam tu bajet nk stay up la. Sekali baring-baring terlepas. Huarghhh..... Sedar-sedar azan Subuh berkumandang...Nasib da niat.. 


Ada tak sesapa kat sini takut nak timbang berat badan?? Kalau ada korang memang macam aku *highfive. Seriously skang makin takut nak timbang berat badan. Kat mall biasa ada penimbang yang kena masuk duit and aku if nampak benda tu cube mengalih perhatian Lurviey utk ckp ngan aku, so that he lupe utk timbang. But apa boleh buat, memang susah nk distract Lurviey. 

Kenapa aku takut? Sebab berat aku makin hari makin turun. Arghhh... Susah nk naik senang nak turun. Tapi, Alhamdulillah masih lagi sihat and tak de apa-apa masalah kesihatan. Syukur.. But after raya ingat nk pergi buat medical check up. Lama tak buat. Last buat masa tahun 2008 tu pun secara kebetulan pergi ke UKM and ada program kat situ. Check satu badan semua ok. Cume berat je la yang kena gain utk dpt normal BMI.

Paling tak suke bile ada orang promote barang utk gain weight. Huh.. Serious aku tak percaya pasal produk-produk ni sebab member aku yg try pun tak jalan. So I assume, me pun macam tu la. Selera makan ok lagi cume timing makan tu da lari. Makan tak ikut time. 


Sometimes I have to rationalize, it's ok to be skinny cuz I dont have to worry if I gain weight. Haha. Tapi yang tak best bile berat makin turun. Tu je. If maintain ok la. Mungkin kena betulkan balik timing makan tu kot. Makin teruk!!! Yang penting badan sihat. Alhamdulillah. 

P/S: Ada yang keluar shopping ari ni?



Tag : emovere
3 Komentar untuk "Takut Dengan Penimbang Berat Badan"

sama la kita nani. underweight. nak tambah berat punya la susah tp kalau turun senang pulak. ;)

kurusnya nanie..!

nur takut gak, tapi bukan takut jarum turun, tapi takut jarum naik..hihihih

kita serupa.. #fobiapenimbangberat
haha..dh lama gila x timbang.. xtaw lar apa dah jadi dgn berat skang..

tp kak nani takut sebab berat semakin turun..husna plak takut sebab berat semakin naik..aduyaii..=(

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top