Special Offer

Author

Random Sunday- English VS Kelate

Assalamualaikum..

Happy sunday everyone..Ari ni buat apa? Keluar? Shopping? Movies? Exercise? Me bermalas-malasan. Sumpah malas nk bukak buku ths weekend.

Btw, I saw ths (pic below) two weeks ago and tetiba teringat masa mula2 my family transfer kat Kelantan. Cultural shock jugak. Eh education shock la.. Dtg sekolah belajar Bahasa Melayu in Bahasa Kelate. Pelik la bgi aku sbb aku ingt they use bahasa baku. Hehe. Lepas tu org tua panggil buku - 'book'. Memang la buku tu book in english. Tp weird bagi aku masa tu.

Pantang bgi aku bile org ckp aku kerek gile and buat buat tak tahu. HAKIKATNYA mmg aku tak thu pun. Lantak dorang la nak ckp apa.. Until now kalau bahasa pekat memang aku tak tahu sgt. Dont expect me tinggal kt situ and know everything ttg Kelantan. 14 years aku kt Pahang and 5 years aku kt Kelantan and now merantau kt KL. :) For sure aku lebih byk ckp apa yg ada kt Pahang more than apa yg ada kt Kelantan. Alahai manusia...


7 Komentar untuk "Random Sunday- English VS Kelate"

Heheehehe...omputeh kot yang tiru kelantan..hihihi

hihi.. cam lawak la pulak. kreatif betul org yg buat ni. hikhik..

uish..kalau x pernah guna memang susah nak nyebutnya...

hehehe.. cena nak nyebutnyee tu.. berbelit dah lidah ni :P

kikikiki..kreatif tol..!
siapalah punya idea ni..
tergeliat gak nak myebutnya..!

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top