Kuih Sema Tarik

Assalamualaikum

Straight to the point. Sapa pernah makan kuih sema tarik? Sapa yang tak tahu sila komen cepat!!! :) Aku pun baru tahu kuih ni from kuih dari Kelantan. Agak2 ada tak kat negeri lain?Those yg tak tahu tu meh aku kenalkan korang rupe bentuk kuih sema tarik ni. For Kelantanese, please betulkan andai ada aku salah inform di entry ni ok? 
Before this aku beli yang ada dlm bekas plastik and tersusun rapi. Tapi kali ni yang dicari tidak ku temui. Yg aku jumpe packaging macam ni plak. Satu plastik ada 8 biji, RM8. 
Look yummy?? Nak makan benda ni pun kena hati2 sebab ada habuk die tu. Rasa die manis2 tapi tak de la manis sangat. Boleh diterima tekak aku. Kalau yg manis memang jawabnye aku letak tepi sampai berkulat la. 
Zoom in sikit yang kuih sema yang telah ku robek. Nampak kan habuk2 die tu. 
Kalau tengok betul2 nampak macam tali benang je. Halus je. Aku beli kuih sema ni sebab nak kasik Lurviey rasa. Agak2 leh terima ke tak tekak Lurviey ngan kuih sema tarik ni. 

Ada yang berani nk buat kuih ni? Tapi memerlukan kerajinan dan kesabaran tahap dewa woo.. Nk buat jugak? Ok la.. If nak buat jugak kalian boleh kat sini --> Resepi Kuih Sema. Selamat Mencuba


P/S: Naked Face - Day 23
P/S/S: terikut-ikut Cik Nur guna word kalian instead of korang. :)

19 Komentar untuk "Kuih Sema Tarik"

lah..ingat breakfast kuih sama teh tarik..LOL..=D

apsal ayu xtau psl kuih ni..hihi

belum pernah makan lagi kuih ni... macam menarik :)

tak pernah makan pun kuih nie , ade jual ke ?

mintak tolong follow blog aka saya =)
http://anissmahdi.blogspot.com/
THANKS :)

ni first time baru tengok kuih ni hehehe tks for sharing ;)

Nanie, kat mana nak cari..? nampak mcm sedap je.. nur pertama kali tgk kueh ni..dan pertama kali jugalah tahu nama..hihih.. :)

psstt..sebenarnya bila sebut 'kalian' tu rasa sedap juga ayatnya kan..hihhi

Wahhh baru Chenta tau nama dia
Jajan Fav Chenta tau ...
tiap kali ada kawan nak g kelantan .. Chenta sure Pesan beli ni !!


*_*
Semaa...


TQ Nanie

hehe tak tau la nani..1st time dengar..teh tarik tau la =p

haha.. deqla xtau la kuih apa ni..ish..camne leh xtau ni kan..hahaha

pernah tgk tp tak pernah mkn. yg habuk2 tu gula. yg mcm benang tu ape lak? mcm nk try beli je. hihi..

First time kak M ta asal kuih ni...

1 st juga mama jumpa kuih ni..apatah nak makan .heheeh

sedap ye..hihi x penah lagi try..nampak cntik warna warni

akak tau kuih ni... kt tg pun ada.. tp rm1 sebijik ek?? mahainya... kalu xsilap xsampai rm1 pun satu..

kuih apa ni...xpenah mkn la..rasa mcm mn tu..

kueh apakah?dr mana datnagnyer?kuih nie tradisional negeri mana nani??tak pernah makan plak

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top