Special Offer

Author

Kaki Pisang dan Pisang Kaki

Assalamualaikum

Sapa suke pisang kt sini.. Kaki Pisang and Pisang Kaki dua benda perkara yang berbeza. Kaki Pisang orang yang suke makan pisang. Pantang nampak pisang cepat je nak beli. Aku suke pisang lemak manis and pisang nangka. Ngeee... Pisang kaki atau dlm bahasa omputih adalah Persimmons berbentuk bulat berwarna oren. First time aku makan. Byk khasiat pisang kaki ni. Nanti aku up esok khasiat pisang kaki. Da siap dlm draft da.. Tunggu nk publish je. 
First time aku makan pisang kaki. Before this tak pernah makan and tak pernah tahu and amik tau. Lurviey ckp sedap and manis. Manis buah aku tak alergic. Manis kuih muih/makanan mmg aku pantang. Jadi aku beli la dua biji. Sebiji RM1.00++ .
Da nk mcm bentuk tomato da aku tgk. Cume saiz die besor yang amat.
Close up sikit.. 
Sedia utk di nikmati. Crunchy je aku makan yg ni. Sebab die masih keras. Nak rasa mcm ciku pun ye jugak. Macam pear pun ada la jugak.. Konpius nih... 


P/S: Tu je utk petang ni. Lambatnye esok. Tak sbr jmpe Lurviey. :(

18 Komentar untuk "Kaki Pisang dan Pisang Kaki"

anak2 MV kaki pisang.hehehe..done colgate

bos cikna suka mkn pisang. chinese tp sgt menjaga kesihatan. hihi..

pernah makan pisang kaki. sedappp. :)

Pisang kaki my fav..!!
sedappppp....!!

bila tgk entry nanie, teringinlah pulaaa..hihihi

Pisang kaki ni memang sedap...
Mak AJ yang rajin beli.... =D

mak yaya penah beli..1st time tgok..tnye kat mak,wat pe dgn TOMATO ni?? mak cakap tu PISANG KAKI LAAA..hehe..tp takut nak merasa..rase ape ea?sama dgn pisang ke?? =D

pisang kaki ni mmg sedap... akka pun sk.. krup krap bila mkn.. hihii

macam tomato la pulak kan? confius.

nyum2! deno suka pisang tp xbleh mkn byk sbb pisang tinggi potassium

nyum2! deno suka pisang tp xbleh mkn byk sbb pisang tinggi potassium

Akak mmg kaki pisang tapi tak suka pisang kaki..

eh..eh..naniey ni cam tau2 je..ciksu baru je laps mkn pisang kaki minggu lepas..
ranggup je ;D
sedapkan

a'ah lar mcm tomato..haha..

klau husna mesti was-was nk mkn..sbb mcm pelik..=P

Deqla bkn kaki pisang...tp suke mkn goreng pisang..haha...

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top