Special Offer

Author

Khas Untuk Isteri Sahaja

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Calling for those yang memegang status isteri. Tadi untuk anak dara. Skang untuk isteri plak. Kalau isteri orang panggil MAK DARA la kan. Hehe.. Memandai je kan nak up entri ni. Tak kira nak up jugak.. Kata nak seek for equilibrium by blogging. Jadi haruslah up entri kan. Maaf andai entri ni ada mengguris perasaan saya.. Kadang saya pun dilema . Ckp salah tak ckp pun salah jugak. Tapi saya belum mampu dan tidak layak utk up entri berkenaan. Mungkin satu hari nanti. Btw, tukar status dari single not available to married memang satu moment yang indah. Saya pasti ramai yang nak kahwin ada family, unless the gegirl ada psycho intra inter personality and past experience dengan marriage term. Tak dapek den nolong..


Saya hanya mampu share ni je..




Lagu untuk kaum isteri.. Mendalam bait kata dalam lagu ni. 


Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

Kalau ada masa dengar la ceramah dari Ustaz Kazim Elias ni tentang menjana keluarga sakinah




P/S: Ternampak di FB tentang sesuatu yg da lama saya nk up di sini tp nnti tkut orang ckp bajet good-good.


13 Komentar untuk "Khas Untuk Isteri Sahaja"

up je yg awak jumpa kat fb, kalau bermanfaat, mudah2an jadi dakwah..jangan peduli orang nak kata...yang penting kewajipan kita menyampaikan dah terlaksana..insha Allah :)

Semoga kita semua mampu jadi isteri solehah, amin...:) isteri yang membahagiakan suaminya...penghuni Jannah...:)

nnti dya boleh amalkan bila dya dh bergelar isteri.hihiihihi

bermanfaat entry ini untuk isteri2 diluar sana.. :)

apakah itu..?sharelah nani...pedulikan kata org.. :)

oh..yg ni belum lagi tp In Shaa Allah...next step to be :)

Bagus ni share naniey..yg belum jadi isteri pon kena ada persediaan kan..tak semestinya kawen baru nak amek port semua ni kan kan

Sekarang ni mungkin entri ni kita yang anak dara just baca macam tu je......
Nanti bila sampai masa, entri ni ada harganya untuk kita.....
Takde bajet good2 lah......
Benda baik eloklah dikongsi sesama....
Hehhhhhhehehe..

x lama lagi boleh lar nak cerita psal pengalaman kak nani sendiri..hehe..

terima kasih nani sudi berkongsi.in shaa ALLAH..

Mak dara...deqla amalkan jgk..kata org khas utk dptkan ank juga..tp mgkn lom rezeki..suka lagu tu.. ;-)

bakal isteri pon boleh kan. hihi.. suka ustaz kazem sebab dia selalu nyanyi2 sambil berdakwah. :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top