Special Offer

Author

Cara Buat Inai Halal Homemade

Assalamualaikum....

Inai homemade tengah trend kan? Tapi for those yang tak suke beli boleh buat sendiri. Ala inai macam yang seller jual kat IG tu. Tapi kan saya tak tahu apa yang mereka letak dalam inai dorang sebab ada yang claims 'no axion no kapur sireh' yang pasti ada letak vitamin kuku etc.



Saya google cara buat and jumpa la cara buat inai. Semalam cari bahan yang diperlukan untuk buat. Balik terus buat and pakai.

Cara Ikut Google
1. Kapur Sireh
2. Pewarna Makanan ;saya beli warna pink
3. Sabun Basuh Pinggan ;axion etc

Mixed 3 benda ni and portion kapur sireh and sabun 1:4. Letak warna ikut nak terang macam yang kalian nak.

Cara google ni saya tak suke sebab kapur tu kan panas mungkin saya terlebih kot. Macam nak terbakor kuku saya. Jadi jangan terlebih letak kapur tu ye... Di sebabkan rasa kuku macam kebas semacam and panas saya try cara sendiri.

Cara suka hati saya.
1. Aloe Vera Gel
2. Pewarna makanan

Mix je dua bahan ni. Seperti yang kite semua tahu aloe vera kan agen penyejuk. Jadi sejuk kuku saya yang kebas semacam tu.. Mudah sangat..

Teringin nak try buat warna turqoise and purple. Selamat mencuba..


posted from Bloggeroid
6 Komentar untuk "Cara Buat Inai Halal Homemade "

Kalau pakai aloe vera gel + perwarna = Jadi ke ?

kalau tak de aloe vera,pakai sabu boleh ke?

alovera gel tu..klu pkai yh asli dr pkok pnya bleh...

Mana nk dpt aloevera gell tu yea sis?

aloevera gel boleh dapati d guardian n watson berhampiran dear :)-

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top