Special Offer

Excited Hari Pertama Kuliah

Assalamualaikum...

Feeling2 masuk uni balik. Entry throwback masuk U. Lol. Excited sebenarnye bile dengar cerita adik bongsu saya kat Uni. Alhamdulillah, happy for her and tengok struggle die sampai me pun stress. Belum lagi masuk kegilaan nak masuk IPTS. Pening satu family. Btw, tengok minggu orientasi dorang tak seteruk me masa kat UM. Dengan kata-kata kurang sopan, pressure, muka bengis fasi baik lelaki perempuan. Belum lagi yang buat muke kerek.. Huh..



First day kuliah, dah lupe macam mane start tapi seingatnye time tu kawan dengan Dayang and Azwa. Yang lain belum kenal. Time tu pergi kuliah memang berbaju kurung and for sure sweater cheetah memang tak lepas dari badan baik panas atau hujan. Sampai ada Pn Hamidah (now Dr Hamidah) tegur 'awak ni sakit ke'. Lol.. Me jawab me suka pakai. Haha.. Tips untuk bakar lemak cara mudah, sentiasa pakai baju tebal walaupun panas!

First week kuliah nak menangis sebab masih tak dapat terima kenyataan me masuk Fakulti Pendidikan. Tak nak jadi cikgulah!! Kenapa dapat UM? Then baru tahu course bukan jadi cikgu. Baru la tenang belajar aman damai. Tu belum masuk kes monyet kat kolej lagi. Rasanye tak pernah citer saya BEREBUT MAGGI DENGAN BAPAK MONYET. Haha.

Zaman undergraduate je best. Kalau dah postgraduate kurang sikit sebab member bukan sebaya pun. Eceee macam dah sambung master nak cakap kurang best. Niat ada tapi belum kesempatan dan emm.. Fikir kemudian..

Nanti throwback lagi next entry. Tak de idea nak update so me citer kisah zaman uni je minggu ni. Maklumlah masa kat Uni tahun ketiga baru buat blog tu pun duk godek-godek je lebih..

posted from Bloggeroid

1 Komentar untuk "Excited Hari Pertama Kuliah"

undergradute dppt kawan sebaya mmg otak sama gila2 kan.. bestnyaa!! skarang musim kemasukan baru jeles sgt..huhuhu..

kak nani yg duduk baju hitam tdung putih tu ea?? kalau gini panas2 pon husna nak kena pakai sweater jgak nih.. nak kurus cepat.. hehehe..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top