Special Offer

Author

Demam GST

Assalamualaikum..

GST berkuatkuasa hari ini. Ramai yang citer pasal GST di twitter,facebook,IG. Pelbagai cerita tentang GST. Ramai yang komen tak puas hati, topup pun kena GST! Grrrr


Keluar jumpa Lurviey and discuss task yang nak kena settlekan minggu ni, then shopping groceries kat NSK Wangsa Maju. Di sebabkan tak berapa ramai orang syok la pusing-pusing tengok barang and harga. Harga kopiko lepas GST.. Lurviey cakap lepas ni tak boleh minum kopiko. Lol... GST tak GST kopiko wajib beli.





Harga naik ke tak ke tetap kena beli jugak barang keperluan. Sampai tahap kena pasrah, tengok kenaikan harga barang dan nak shopping barang dapur pun kena bijak pilih tempat. NSK ni bagus paparkan harga macam ni. Jadi senang sikit customer nak tengok perbandingan harga sebelum dan selepas GST.. Ni tak berapa parah.. Yang paling parah kat bawah ni. Sentap je tengok harga kenaikan harga ni.


Agak banyak kan kenaikan tu. Yuran hostel me duduk sekarang. Tak pe la. Demi keselesaan tak pe. Tak perlu kongsi katil, tak perlu share almari, pakai letrik dua puluh empat jam, wifi tak sangkut, selamat. Tak peeeeeeee.. Pasrah je kena GST.. Syukur Malaysia aman.
0 Komentar untuk "Demam GST"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top