Special Offer

Author

Resepi Mixed Salad Mudah Dan Sedap

 Resepi Mudah | Resepi Salad | Cara Buat Salad Sedap | Mixed Salad Recipe | Sarapan Pagi Mudah


Assalamualaikum 

Lame tak sharing resepi. Kali ni resepi untuk kalian yang tak de masa nak sediakan breakfast atau boleh tapau bawak ofis. Mixed Salad Resepi. Rasanye memang sedap. Ada rase masam, manis dan pedas. 



Bahan-bahan
  • Mixed Salad (ikut citarasa sendiri nak letak apa- saya guna lettuce)
  • Tomato Ceri 2-3 biji - potong dua
  • Potato Wedges (spicy) - masak dlm microwave 1-3 minit atau goreng pun boleh
  • Epal Hijau 1 biji - potong dadu
  • Salad Dressing (thousand island, wasabi dll- ikut citarasa anda- saya guna thousand island sebab tak de yang lain) 
Cara-caranya 
  • Mixed semua bahan dan gaulkan dengan salad dressing. Dah siap! 
  • Kalau nak bawak ke ofis atau ke mana-mana asingkan salad dressing. Bile nak makan baru gaulkan. Mudahkan? Selamat mencuba! 

Untuk versi video boleh tengok kat bawah ni. 


Kalau ada rocket salad, capsicum mesti lagi umphhh... 

2 Komentar untuk "Resepi Mixed Salad Mudah Dan Sedap"

nmpak sedap kak nani.. boleh cuba nanti.. inshaAllah.. siap sertakan video lg.. hehehe..

sedapnya nani....kak mv suka salad

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top