Special Offer

Boleh Tak Reuse Needle Catridge Dermapen


Dermapen Malaysia | Dermapen Treatment In Malaysia | Rawatan Dermapen Di Malaysia | Needle Catridge Dermapen Murah

Dermapen Treatment In Malaysia, Kebaikan Dermapen, Rawatan Dermapen, Buy Dermapen Malaysia, Dermapen Price Malaysia, Harga Dermapen, Dermapen Treatment Side Effects

Assalamualaikum.. 
 
Hello #madnessmonday. Just a quick sharing bout needle catridge dermapen untuk home treatment. Salah satu soalan yang selalu ditanya oleh pengguna dermapen. Boleh ke recycle or reuse needle catridge dermapen? 
Ok, actually not recommend to recycle or reuse dermapen needle catridge. Tapi kalau nak reuse kena make sure kebersihan super super extra and simpan dalam satu tempat yang bersih.
 
Kenapa tak boleh recycle?
Needle catridge dermapen memang direka untuk kegunaan sekali sahaja. Selepas digunakan perlu dispose untuk mengelakkan daripada infection. 
 
Saya sendiri pun kadang-kadang recycle jugak tapi lepas gune memang kena cuci betul-betul kat bawah air yang laju then baru rendamkan dalam dettol untuk disinfect. Penting sangat-sangat kebersihan jarum ni sebab next session nak gune kat kulit sendiri. Jadi risiko tu kena tanggung sendiri if nak recycle. As I said di atas not recommend untuk reuse. Kalau baca artikel lain pun memang dorang tak bagi reuse or recycle ni. 

Malam sabtu lepas sesi ketiga saya gune dermapen. Excited nak gune size yang lagi panjang tapi numb cream pulak tak beli. So pejam mata cube jugak size 1.5mm. Beauty is pain kan. Lol. Memang ada darah sikit. Boleh tengok dalam video kat bawah ni.. And macam mana nak cuci untuk reuse needle catridge ni semula..

Till then sekian sahaja entri kali ni.
0 Komentar untuk "Boleh Tak Reuse Needle Catridge Dermapen"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top