Special Offer

Author

Don't Get Too Excited


'Don't let excitement make you announce things prematurely. Be silent until you're sure; and even when you're sure, don't give too much away'

Assalamualaikum

Hello #madnessmonday..Habiskan masa di bilik settlekan sikit keje yang belum settle sambil update entri tangkap leleh air mata. Selalu orang tua pesan jangan terlalu happy nanti nak menangis. Lol. Ada la beberapa kejadian buruk yang relates dengan excitement. Grr

Kejadian yang paling terkesan terjadi beberapa tahun lepas dan juga bulan lepas. Dua bulan lepas saya ada beli smartwatch. Konon nak pakai time workout. Yes untuk check kalori, step, call/message reminder etc. Jam memang cun gile tak leh nak cakap. Almost setiap hari track n trace nak tengok barang dah sampai Malaysia belum. Bile tahu barang dah sampai Malaysia, lagi tak sabar nak dapat. Perasaan tak sabar tu lain macam. Tidur tak lena, makan tak selera, duk fikir bile nak pergi pickup jam tu. 

Bile jam ada kat tangan, muka happy tak leh nak cakap. EXCITED! Tak sabar nak unboxing tapi Lurviey cakap sabar. Dalam hati, aduhhh lambatnya. Settlekan servis kereta dulu dengan Lurviey. Dah sampai moment untuk unboxing, yeayyy semangat. Bile tengok dan sentuh sendiri smartwatch tu. Fuhh. Puas hati! Tapi sayang kegembiraan tak lame sebab charging problem. Balik hostel siap DIY charger nak pastikan sama ada charger problem or smartwatch tu sendiri yang problem. Setelah DIY ternyata jam tu yang problem. Terus contact dengan seller inform masalah watch tu then bagi gambar. Alhamdulillah dapat full refund. 

Hati tengah berkenan dengan Garmin Fenix3 Sapphire. Kalau duit tak habis gune baru boleh beli. *wishlist*. Kesimpulannya, seorang naniey perlu belajar untuk menjadi seorang yang penuh dengan kesabaran dalam penantian sebuah pengharapan. Lol.



 
 
 
0 Komentar untuk "Don't Get Too Excited"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top