Jom Makan- Ali Tomyam Restaurant

Salam Semua...

Emm... Kali ni detail sikit la tmpt aku pergi makan. Compare ngan entri before this Jom Jalan-Jalan Cari Makan tu aku just share pasal makanan je. Tapi kali ni makanan sekali ngan tempat plak...

So lokasi kali ni.. maksud aku ari ni aku ngan Lurviey cari tmpt mkn and finally sampai la kat Restoran Thai ni. Ali Tom Yam.. Tempat ok la cantik.. Dalam pun ok. Harga makanan tu boleh la.. Tak mahal sgt pun.


Ni la restoran Ali Tom Yam waktu siang..


Sedang menunggu makanan tak de keje snap pic la


Ni keadaan dlm restoran tu. Ok la. Tak ramai orang sgt masa ni sebab da nak pkul 12 mlm da. Cantik dan menenangkan ngan tumbuhan hijau.


So pilih2 menu akhirnya ni la menu yang kitaorg makan untuk dinner.. Tom Yam campur, Kerabu Mangga, Telur Dada. Then sambal tu tak mintak pun tapi biasanya mmg kat restoran akan bagi sambal ni.

Tom Yam lain dari yang lain. Maksud aku rasa die la. Warna kuah pun lain. Tapi sedap. Cuma ciput la. Tapi cukup untuk dua orang. Siap tambah nasi putih lagi satu.

Sedap..


Kerabu Mangga mmg sangat sedap. Ye la nama pun org thai yang buat mmg best la.

Ni aku tak sentuh sbb aku mmg x makan. Lurviey aku pun tak sentuh. Cuma amik ulam je la.

Kehijauan kawasan tu membuatkan restoran ni nyaman je. Bagi aku la.
So semua makanan plus nasi tambah utk dua orang makan sekali ngan air hanya RM15. So kalau nak cuba boleh la pergi. Byk lagi menu lain tp aku nk try tom yam. Huhu

P/S: AKAN MENYUSUL RESTORAN LAIN LAK.
0 Komentar untuk "Jom Makan- Ali Tomyam Restaurant"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top