Special Offer

Author

l Lelaki Oh Lelaki l

Salam Semua..

Entri ni lain sikit.. Aku nak hangatkan topik berbicara tentang lelaki. Lelaki oh lelaki.. Lelaki ada mcm2 ragam. Ada macam2 kategori. Lelaki macho, hensem,nerd dan macam2. Tapi tak kisah la hensem ke,nerd ke,macho ke yang penting aku nak citer sikit pasal sifat lelaki dalam perhubungan yang kadang kala menyebabkan kaum macam aku ni hangin.. Nak tahu apa? Jom..


Peringatan: Bukan Semua Lelaki seperti apa yg aku katakan. Tapi segelintir sahaja. Ini adalah berdasarkan pemerhatian, pengalaman sendiri dan pengalaman orang lain yang aku kongsikan serta melalui pembacaan. Aku menggunakan perkataan kami mewakili kaum wanita/perempuan/aweks. Bukan Semua Wanita atau Lelaki macam ni. Harap Faham. Sekian.

1. Lelaki tak suka kalau ada aweks kaki shopping.
Erk... kenapa lelaki tak suka pompuan shopping. Pompuan memang suka shopping. So kenapa nak halang pompuan shopping and membebel. Bukan hari-hari shopping pun. Nasihat tu bagus.. Tapi kadang kala baju and kasut,handbag dlm wardrobe perlu ditukar. Dan buruk da.. Kami mahu beli yg baru. Walaupun tak guna duit korg tapi kami guna duit sendiri (mewakili kaum aweks).

2. Lelaki tak suka aweks make up.
Hello.. pompuan suka make up ok.. Tapi tak semua la. Kenapa nak marah kalau kami make-up. Bukan tebal pun. Malu eh nak keluar ngn kami. Korang dress up tip top, kami pun mahu tip top. Baru best keluar dating. Ni tak, lelaki dress up mcm CEO tp aweks mcm orang gaji. Korang suka eh mcm tu. Bukan over pun. We know the best for us. Sigh**

3. Saya on the way.
Ni dipetik daripada majalah ujang dlm segmen ayat selamat seorang pakwe. Adoii.. Lelaki suka kan macam ni. Ckp sy on the way walhal tak bersiap lagi. Kawan aku pun ada citer mcm ni. Kenapa eh mcm ni. Kami da bersiap awal2 lagi sbb kami tahu yg kami bersiap lama tapi bila da bersiap kami terpaksa tunggu lebih lama. Adoii..

4. Lelaki rimas dengan kamera.
Wahai kaum lelaki, kami suka bergambar dan bila keluar mesti la nak ada kenangan bila keluar time tu. Bile nak snap picture ngn korang, ckp muka tak ok la, x nak la, x suka la. Apa nih... Bila kami amik gmbr sorg2 ckp kami perasan,mengada-ngada dan gediks.. Adoii tolonglah fahami kami..

5.Lelaki tak suka aweks merajuk,melenting tak tentu pasal.
ehem.. Utk pengetahuan korang pernah tak korang jumpa pompuan yg x melenting. Aku rasa mak korang pun kuat melenting. (if pompuan bisu tak melenting la ok). Tahu tak kenapa kami melenting?? Mesti bersebab. Bukan pakai hembus je.. Korang fikir la apa salah yg korang buat. Kadang tu kami tak nak ckp biar korang tahu sendiri. Bile kami merajuk, korang rimas plak nak pujuk. Tapi if tak nak kami merajuk  dan melenting berperangai la elok sikit ok. Jgn suh kami je perangai elok, sopan tp korang pun kena sopan gak. Budi bahasa kan budaya kita.

6. Lelaki lupa perkara remeh
Bgi kami perkara yg korang anggap remeh adalah besar bagi kami. Contohnya, ari pertama jumpa korang. Korang ingt ke bile, berapa ari bulan? Berday kami korang ingt ke? Emm.. And lagi satu kami tak hadap sangat pun hadiah. Cukup dengan wish and layanan yg baik daripada korang.

7. Lelaki makin di larang makin menjadi.
Kami tak tahu nak tegur mcm mane lagi. Tak kan nak tegur dengan penyepak plak. Kami tak kuat. Kami tahu. So bila kami tegur kami tak suka, maknya sememangnya kami tak suka. Janganlah cari pasal dengan kami. Cukup kami tegur sekali je then ingt la sampai korang mati.

8. Nantikan entri saya seterusnya Sikap Buruk Lelaki.

Sekian..
4 Komentar untuk "l Lelaki Oh Lelaki l"

huhuhu..sangat2 suke..tp kalau kaum laki yang bace benda nie..die owg msti perlekehkan..sebab lelaki tu kan ego tingi..sume nk dengau cakap die owg jerk..

@Cik Chipsmore: tp bukan semua laki mcm ni.. hehe. but kebanyakkannye ye.. MCM NI!! :)

no 2 tu :)

actually , yeah . ramai lelaki tak suke girl makeup kan ?

even i pun suka make up .

tapi , mereka cume tak suka pada makeup yg tebal ( means , nampak sesangat beza leher dengan muka ) sbb pada mereka natural beauty lebih cantik . pada mereka makeup 2 plastik :)

my opinion lah :)

@shaerin: hehe.. if yg make up tebal tu lelaki tgk pun lari.. mana x nye.. da mcm hntu.. nmpak sgt mcm plastik.. make up biasa suda.. :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top