Special Offer

Author

Useless Spare Tyre

Salam Semua...


"Useless Spare Tyre" in quote (saje xnk buat blockquote sbb mcm cacat jer)

Spare tire sana sini? Mengapa begitu? Owh tidak... Pakai legging, baju ketat hingga terserlah spare tyre yg langsung tak berguna saat tayar kete pancit. Chup..chup... tgk gambar kt bawah ni sat...


Sesak nafas aku tgk nih.. Takut.. seriau pun ada tapi realitinya mmg mcm ni kan.. Time anak dara body mantop, lepas kawin tang perot yg meletop.. Grrr... Seriously aku memikirkannya skang.. Takot kot.. Makanye kali ni nak mengupas maksud tersirat entri Wordless Wednesday #3 ari tu.(klik laju-laju nk thu gambar apa). Apa makna gambar tersebut? Kenapa aku pilih gmbr tersebut.. Piza, Burger, French Fries, Coke dan seangkatan dengannye merupakan fav majoriti masyarakat Malaysia. Setuju tak? Itulah lifestyle masyarakat kite sejak menapak di zaman milenium dan itulah makanan yg menjadi kegemaran bukan je org bujang tp family jugak. Ish apa ni, anak kecik lgi da ajar mkn fast foods. Membesar ngan fast food la kau. Kalau sekali sekala it's ok but kalau setiap minggu melantak fast foods ok ke? 

Bagi aku memang tak ok la. Aku bukan fast foods punye org la. Dlm sebulan sekali je aku melantak fast foods ni. Itupun kalau da teringin sgt la kan. Nasib perot aku mudah tak pyh nk craving benda-benda mcm tu. Lebih baik aku beli sayur-sayuran.. Terbaik... Perghh tetiba teringat masa kt Uni last year, time lunch coursemates tapau nasi, aku tapau sayur. Mak aih.. susah aku nk jmpe sayur kt cafe kolej.

Sebut pasal restoran fast foods kat Malaysia, memang tumbuh melata ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Ish..ish..ish... Plus kemudahan dihujung jari dail number je utk delivery da sampai makanan yg diorder. Lepas kenyang mkn, tido.. Emm suka la lemak tu berdamping. No wonder la Malaysia Paling Ramai Obes. Salah siapa? Salah diri sendiri la sbb tak de disiplin dlm bab pemakanan. (nasihat utk diri sendiri)

Sebut tang pakaian plak, da thu spare tire banyak pergi jugak pakai yg ketat-ketat hingga menampakkan aset yg kurang bernilai dan yg bestnye kaum lelaki suke.. Suker?? Suke mengata.. Huh.. kena kat awek ko baru tahu... (jgn ckp lebih naniey, kang ada yg tak puas hati plak) Aku hanya mampu share apa yg aku lihat, aku tengok apa yg ada disekeliling aku tanpa menyatakan siapa dan siapa. So diharap tiada yg terasa sbb ianya realiti yg harus kite akui. Semoga aku tidak termasuk dlm statistik Obesiti di Malaysia


P/S: Kepada aku yg mengomel, sila jaga diri sndiri


0 Komentar untuk "Useless Spare Tyre"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top