Special Offer

Author

Pilih Kerjaya Bukan Kerja

Assalamualaikum

Isnin kembali lagi. Sedar tak sedar ari ni da 19hb dan hanya tinggal 12 hari je lagi nk masuk bulan April. Kepada final year student tu da bleh la update resume ye.. Seminggu nk abis praktikal da bleh apply keje. Apply banyak-banyak. Mesti ada yg sangkut punye. Jgn plak memilih keje. Belum apa-apa da nk memilih, jawabnye tanam anggur je la. Sorry to say la sebab byk yg aku tgk rela dan bangga dengan status keje daripada cari pengalaman keje. 


Di sebabkan aku yg belum sampai setahun pun lgi bekerja and masih mencari pengalaman keje yg sememangnye lari dari bidang yang aku amik masa di Uni. It's not about apa yg aku belajar and apa yg aku jadi tapi apa yang aku inginkan dlm dunia pekerjaan. Apa value aku? Mcm mane nk dptkan value tersebut? Value tu terpulang pada diri masing-masing. Ada org value pada pangkat dan gaji tapi ada org mahukan kepuasan dlm kerja. So setiap orang mempunyai value yg berbeza. Tepuk dada tnya diri sendiri ok? Tak de salah atau betul. 

Kalau ada yg masih confuse apa kata beli buku Pilih Kerjaya bukan Kerja mcm dlm gambar kat atas ni. It's good utk final year student and also utk org yg bekerja jugak. Untuk semua la senang citer. Tak mahal pun. RM10 je.. Kalau novel korang bleh beli, topup utk call member bleh, tak kan nk spent time utk bacaan sendiri tak bleh kan? 

Buku ni aku beli masa aku praktikal kat UniKL. Time tu memang sedang cari maklumat pasal kerjaya untuk bimbingan kerjaya. Tapi bulan lepas aku baru abis baca. Perghh.. Buku nipis mcm tu amik masa yg lama untuk baca. Sigh** Tapi percayalah korang akan dpt something dengan baca buku ni. Aku promote buku ni tak dpt apapun tp for the good sake semua org bekerja better baca. Dari duk meroyan kat tmpt keje tak puas hati bagai so better baca ni. Memandangkan zaman skang amatlah sukar untuk dpt keje. Tak kisah la sama ada swasta ke, kerajaan ke or apa-apa la unless korang ni memang anak org kaya and memang jenis yg suka pakai kabel. Sebut tang pakai kabel ni aku paling tak suke and menyampah. Sikit-sikit kabel. Rasa nk hempuk je. Ok bai..

P/S: Have a nice day peeps!!!


1 Komentar untuk "Pilih Kerjaya Bukan Kerja"

THANKS FOR THE INFO.
BETUL TU BETUL. SEKARANG NI, RAMAI NAK MEMILIH KERJA DAN DEMAND GAJI YANG TINGGI. TAPI, SKILL DAN PENGALAMAN ZERO. MACAMANA TU?

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top