Special Offer

Author

Resepi : Begedil Kentang ABC

Assalamualaikum

Sapa suke bergedil tak yah angkat tangan!!!
Bergedil adalah satu makanan yang paling senang nk buat. Pendek kata kena rajin je. Kalau diri da malas memang susah la kan?  Kalau beli kat kedai satu lima posen tapi kalau buat sendiri kenyang and dpt banyak.. So lu pikir la sendiri..


Di sebabkan semudah baca ABC jadi aku taruk la name resepi air tangan aku ni Bergedil Kentang ABC sebab bahannye memang mudah la. Aku tak tak de daging cincang so kentang kosong je la. Kan aku da ckp aku tinggal kat hostel, jadi tak leh nk up sgt resepi aku.

Bahan-bahan
Kentang 3 biji
Lada Sulah
1 biji Telur

Cara-cara
1. Kupas kulit kentang then potong.
2. Panaskan minyak and goreng kentang yang dipotong
3. Kentang yang da siap digoreng dilenyek-lenyek kasi hancur and campurkan serbuk lada sulah and gaul sebati.
4. Lepas tu bentukkan kentang itu sama ada bulat atau leper mcm kat kedai. (ikut suka hati)
5. Pecahkan telur and pukul.
6. Panaskan minyak, celup kentang yang telah dibentuk dlm telur dan goreng.
7. Selamat menikmati air tangan sendiri. Puas Hati!!

Mudah? Sangat Mudah..
Tiada alasan utk memasak bagi yang ada dapur. 
Kos tak sampai pun RM5. 

UPDATED 18/6/2017


P/S: Peti masih bau pisang.. Sapa punye pisang la tu.. Sigh**

14 Komentar untuk "Resepi : Begedil Kentang ABC"

wahh.. deqla suka mkn bergedil ni...tp berdegil nk buat sendiri..hahaha... :p

hantor ke rumah mak dara sikit bolehhh hehehe

ika penah makan sekali.pastu terus xnak dah. hikhik

ayu suka!!pernah wat jgk..first time xjd sangat..hehe..tq bagi resepi naniey ;-)

kalau KA , buh byak benda len lagi, yg ni simple lah boleh cuba juga

nak buat jugak lah... sbb husband akak suke kot makan :)

mmg dpt byk pun bila buat sendiri

senang dn mudah..lagi sedap kalo letak daun bawang dlm tuh..

Alah naniey saja je tau nak tunjuk2 dekat kita makanan sedap2. haa tengok kan dah terliur nih..heee

wa'alaikum salam..
I like it.. :)

lenkali leh try ni... begedil cr naniey ni sennag.. biasa akak kalu buat... mcm2 akak letak.. hihii

cicah lak dgn sos..perggh..sedap..!
uiks..tetibe lapo ni..!hihih

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top