Special Offer

Author

Perkahwinan Impian

Assalamualaikum

Salam Jumaat buat rakan-rakan yang dikasihi sekalian.. 
Pepagi lagi dah up entri pasal kahwin.. Setiap orang mesti pernah fikir pasal nk kawin kan? Unless, person tu memang bencikan lelaki and lesbo. Yup.. Aku ada kawan mcm tu. But what to do. Die masih belum dpt kesedaran so susah la nk dispute her irrational thinking. Besides, she's not my client. 

Setiap orang ada perkahwinan impian tersendiri kan? Same goes to me. Seriously aku suka sgt Majlis Perkahwinan Ustaz Don Daniyal



1. Majlis dibuat secara sederhana tetapi indah. Majlis dimulakan dengan selawat.
2. Husna memakai inai di pergelangan tangan sahaja iaitu bukan ditempat aurat, inai tidak berkekalan dan lukisan berbentuk bunga/tumbuhan tidak berbentuk haiwan atau menyerupai makhluk.

3. Make up Husna tidak tebal, Ustaz Don berkata dia berkahwin kerana diri Husna sendiri, dia tidak mahu melihat Husna menjadi orang lain dengan bermakeup tebal atau memakai bulu mata palsu.

4. Tiada inai di tiga jari Ustaz Don kerana inai di lelaki dipakai hanya untuk tujuan berubat sahaja.

5. Selepas ijab qabul nikah Ustaz Don meminta izin kedua pihak keluarga untuk Husna bersembahyang sunat bersamanya.

6. Sebelum menyarungkan cincin di jari Husna, Ustaz Don memegang bahagian depan kepala Husna sambil menyebut nama Allah dan mendoakan keberkatan baginya.

7. Tiada sesi bersanding atau merenjis, pelamin hanya untuk tempat mengambil gambar bersama family dan rakan.

8. Kesemua hantaran di kedua belah pihak berbentuk makanan. Pengantin ingin berkongsi kegembiraan dengan seluruh family ketika membuka hantaran. Tujuan ini juga adalah kerana pengantin tidak mahu hantaran al-Quran/kitab diletak sama level dengan hantaran kasut, baju dan lain-lain.
Tapi kadang-kadang pihak sini nak mcm ni pihak sana nk mcm tu.. Tersepit la yang nak nikah tu. Nikah tu mudah tapi  manusia yg buat benda tu jadi sukar. Hantaran kahwin biarlah ikut kemampuan bukan nk menunjuk kat orang lain. Yang penting kehidupan selepas berkahwin tu. :)
P/S: Sekadar meluahkan apa yg terbuku dihati..
9 Komentar untuk "Perkahwinan Impian"

salam jumaat. Amboi-amboi naniey macam dah tak sabar nak kahwin ye..hehehe

apapun perkahwinan ni memang terbaik..

dya pun suka sgt majlis perkahwinan ustaz don..simple tapi nampak meriah..

sangat setuju..sukanya macam ni..tula kdg2 pndpt org lain tu yg membuatkan impian yg kita nk tak jadi..huhu

suka perkahwinan yg simple mcm ni. ;)

baru je bgn pagi tadi Chenta berangan ada pelamin tak da sanding ..

^___^ sama lak ni

mmoga tercapai lah impian perkahwinana nani tu ye

simple but sweet sgt... suka tengok.. :)

Nur pun kalau boleh nak buat macam ustaz don, pelamin sebagai tgkap gmbar je.. :)

simple kan..memang x berlebih-lebih..
menarik plak tuu..rasa mcm sweet semacam..=)

kak nani..nama kami sama kan..
wink-wink..:D

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top