Special Offer

Author

Resepi: Macaroni Goreng Telur

Assalamualaikum

Hari ni nk up resepi yg paling simple. Simple bagi org yg tak cukup alatan nk masak dan sekadar mengharap rice cooker semata-mata. Di sebabkan feeling perasan pandai masak tahap Master Chef so aku up ini resepi. 





Bahan-Bahan
Macaroni- Agak-agak cukup untuk perut sendiri
Perencah mihun goreng 1 paket
Telur 2 biji

Cara-cara
Rebut macaroni dulu kasik empuk kemudian toskan. 
Tumis perencah mihun goreng tu then masukkan macaroni yang ditoskan tadi. 
Gaul rata. Kemudian pecahkan telur dan gaul sehingga telur tu masak. Siap..
 

Resepi ni disediakan sehari selepas sampai KL. Disebabkan aku tak sempat beli bahan mentah maka ni je la hidangan makan malam aku. Syukur dapat mkn lagi even tak de sayur dan lauk. Alhamdulillah.. 



P/S: Sedapnya if ada cendawan butang,capsicum,sosej,udang perghh.. Nikmat...
 

12 Komentar untuk "Resepi: Macaroni Goreng Telur"

memang mudah..dan nampak sedap..!
kalau campur bahan lain pun okkan.. :)

nanti boleh cuba. :)

sedapnya prnh mkn msa sek dlu ja.huhu

sedapnya tgk..hihih..terliur plak

nampak macam sedap jer! nak cuba2

Simple, mimple je ek.... tapi nampak sodap tu...

simple pun nampak sedap.. kak ina xpnh lg msk macaroni.. biasa beli je.. lnkali leh try ni :-)

dah baca part 3 baru ingat nak baca part 2..macam mana tuh?? x surprise langsong..huk3..

kadang lauk yang simple pon sedap kan..=)

tapi husna selalunya lapar sebab tu terima jee..-.-'

Nampak cam best. Dah lama tak masak makaroni..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top