Special Offer

Author

Awesome Lenovo ThinkPad

Assalamualaikum

Setelah hampir sebulan diperam, ari ni baru berkesempatan utk up entri pasal Lenovo ThinkPad ni. Bulan lepas aku pergi Digital Mall ushar gadget terkini. Aku memang gile gadget sikit. Masuk situ rasa nk sambar semua tapi poket tak mengizinkan. :P 

Aku lebih prefer Apple product cume leceh la sikit tang bab update2 ni. First year kat Uni aku beli Acer almost RM3k and aku memang zero pasal laptop ni. Tak sampai 4bulan guna ada screen probs. Aku pergi format kat kedai komputer dlm UM and owner die ckp aku punye Acer tak original cuz tak de sijil. Aku pun tak fhm sijil benda. Sejak ari tu aku da tak suke Acer but terpaksa guna. Bile skrin blank je aku rasa mcm nk cmpk luar tingkap je kasik monyet UM guna. :P 


Masa kat Digital Mall aku pun masuk lah kedai Lenovo ni. What?? LENOVO??. Then ada salesperson datang and ckp ngan Lurviey. Lurviey plak jenis byk tanya. Memang lekat dlm kedai tu la almost 45 mts. Then salesperson tu explain ada dua jenis, satu ThinkPad satu lagi bukan. ThinkPad ni kalau jatuh pun tak jadi apa. Mcm tak logik je kan? Laptop lain jatuh pun da goyang kat dlm. Aku punye Acer yang tak pernah jatuh pun habis barai. *tgnganas*

Mungkin di sebabkan muka kami berdua ni terpancar ketidakyakinan bahawa ThinkPad ni ok kalau jatuh maka salesperson tu pun amik Lenovo kat atas ni and jatuhkan. Seriously, aku ngn Lurviey terkejut ngan tindakan org tu. Wowww *sound mcm unbelievable* Haha. Then orang tu show us, bile ThinkPad jatuh and semua benda dlm tu terus stop automatically.

Top Ten Laptop Brands 2010. (tak jumpa plak yang latest)


Kalau tak percaya, korang boleh tengok video kat bawah ni. 


Ada sesapa yang guna Lenovo ThinkPad? Aku sedang berusaha keras untuk mendapatkan Kamera DSLR satu. Hehe. Kamera aku da rosak. Lurviey punye pun aku da jahanamkan. :( . Harap awal tahun depan da bleh cashout duit Nuffnang untuk DSLR :) 


P/S: Da lama tak amik gmbr ngn kamera. :( Nasib ada phone.




9 Komentar untuk "Awesome Lenovo ThinkPad"

wahh tak pnh dgr lg ni..;-)..wahh byknya nuff nani..ayu be pn xpnh dpt..huhu

wah mmg minat benda mcmni ye anani..akak ni kureng sikit tp kalau buku mmg layan.

uikss..nur pakai acer..setakat ni alhamdulillah..ok.. :)

yg nanie ckp ni, nur xpernah dengar lagi ni..dengar mcm ok..tapi cukup lah satu ni dulu.. :)

lenovo memang tahan lasak kot. abg cik na belikan anak dia tab lenovo sbb anak dia memang lasak. sudah main campak je. tp ok takde rosak pun.

lenovo mmg ok..cuma mahal kan?haha..ganasnya smpai camera rosak..

wah lenovo ni mcm cnggih je/.. tahan lasak...

Tgh terpikir2 nk beli lenovo..

Nak satu Tp modal x cukup..hu hu..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top