Special Offer

Author

Self Reflection and Beauty

Assalamualaikum

Self Reflection is one of the best method to solve inner conflicts. Ramai psychotherapist suke guna method ni dengan client. Me tooo.. Aku pun suke this method sama ada utk klien aku or untuk diri aku. Sometimes kalau tgh ada probs or down tahap ayam katik sakit terpaksa la self talk. Lagi best kalau ada props. Props? Mirror. Mirror mirror on the wall, who the cutest one you saw. Ok lari topik jap.


Da dpt cermin so talk to yourself la. Hey, tak perlu jadi orang lain cuz you dilahirkan as you. Dont throw negative words to yourself but give compliment. Kau cantik, kau comel, kau bijak, kau pandai, etc.. Even you feel mcm weird je nak compliment your own self. Bukan ada yg dgr pun kan? Talking about compliment ni aku adalah one of the person yang mmg tak tahu how to accept compliment from peoples. Facial Expression memang terus kaku.

Masyarakat kedekut untuk memuji tapi kaya dengan caci maki. *bukan semua*

What the meaning of beauty????
...flawless skin, fair skin, curve body, big butt boobs, long hair, chinese look, big eyes, small eyes, small nose, big ears, long legs etc...ada ukuran eh??

Beauty comes with mannerism and bonusnye physical appearance.*my personal point of view. Mungkin bercanggah dgn anda.

It's not about others. It's about YOU. Yourself. What you want, you eat, your lifestyle etc. As long as you feel comfortable with yourself. Skinny, Fat is you. Ada org ckp kurus tak cantik, gemuk cantik.. So accept!! Tak salah jadi gemuk asalkan sihat. Betul tak? 

Jadi tak perlu la persoalkan kenapa ANDA TAK CANTIK MACAM RETIS? Tak perlu la tidur dengan harapan bagi esok bangun muka berubah cantik macam Megan Pop. Alahai... Ada masalah interpersonal ka orang mcm ni?

Cantik itu SUBJEKTIF. Setiap orang mempunyai pemahaman tersendiri terhadap ukuran kecantikan.

Jadi agak-agak rasa rendah diri sebab hidung besau, gigi besau, pendek, keding, gemok and etc yang make you feel not comfy being yourself.. Sila pergi kat cermin and talk to yourself. Lihat apa kekuatan yang ada pada diri. Ckp benda-benda yg positif. Compliment yourself. Like wat I said just now. Puji la diri kau cantik, comel, gebu, and apa2 yg buat you rasa sgt menghargai diri sendiri.

Last but not least. Love yourself. Quick reminder to my self as well.I LOVE ME. *winkwink


P/S: Tak sbr 2013!!!!!

10 Komentar untuk "Self Reflection and Beauty"

dya lah paling cute..haha..jgn jadi mcm mak tiri snow white ye..haha.

hihihi suka jgk..cra utk motivate diri ;-)

terima diri kita seadanya...baru org boleh terima kita seadanya...huhu

perghh..rasa bersemangat lepas baca entry ni..!

psst..anda mmg cantik..!

cantik luar cantik dalam cantik macam mama. eh ternyanyi pulak. hehe..

bagus la self reflection method ni. kdg2 ada jgk time takde self confident tu. good nani! :)

bagus nani cara utk motivate diri...terima diri kita seadanya la :)

cara paling senang nak yakinkan diri..think positive..org lain bukan ada pon apa yg ko ada..kan?? hehe..

pagi2 nie tgk2 kat cermin..muka ok..taik lalat maintain..nganga gigi ok cun takder makanan terlekat..so yes pagi in confident nak g kerja dengan jayanya..hehe

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top