Special Offer

Author

DIY: Brooch Organizer

Assalamualaikum

Selamat pagi semua.. Ari ni aku up entry DIY BROOCH ORGANIZER. Actually banyak je online shop yng jual brooch/accessories organizer tapi harga tak kena dengan jiwa raga aku. Lagipun aku bunye brooch bukan banyak pun and baik aku buat sendiri lagi jimat.*bunyi mcm kedekut sgt*.
Ni tempat aku letak brooch.. Dlm box plastic je. Sungguh menyakitkan mata dan nmpk berselerak. 
Antara bahan untuk Brooch Organizer yang aku gunakan. Gabus, Double Side Tape, Gunting, dan Pin.
Gunting baju tu ikut saiz gabus dan kemudian pinkan di sekeliling gabus tu. Pastikan pin tu kemas. Dua button tu saje je aku letak. Kononnya nk nmpk menarik  walhal tak pun..
Da siap da.. Boleh la pinkan brooch kat sini. Kelebihan menggunakan gabus ni is boleh cucuk je kat gabus. Tapi nak lagi secure pinkan sebab tu aku guna kain. Sila abaikan brooch yang cacat ye. Langkah seterusnya???
Lekatkan double side tapi kat belakang gabus and lekatkan di dinding. Da siap. Mudah je kan? Kena rajin je sikit.
Kat bahagian atas gabus tu boleh la letak jarum peniti kat situ. Kan lebih organize.. Organize ke? Emmm..


P/S: Ok la buat sementara waktu. Tunggu aku beli brooch banyak2 then aku aku beli accecories box tu. :P
30 Komentar untuk "DIY: Brooch Organizer"

memang menjimatkan buat sendiri..kena luangkn masa sikit je

banyak la tu brooch nani compared to cikna punye. hihi.. buat mcm tu lg organized dari letak dlm jewellery box kot.

Last beli pun xthu ble chic na. Letak dlm mcm tu nnti berselerak. Unless ada belas yg cntik. Erk

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! bijaknya naniey! kak intan like 40 juta kali..x terpk lak ..leh ler wat pasni

wahh..menarik je nampak..boleh mintak kak nani tlong buatkan satu nih..=P

betul..yg penting rajin..=)

mudah dan hasilnya..kemas.. :)

psst..blog berwajah barulah.. :)

mcm best jer...nk try buat la pasni hehhe

eh dh lain la blog nani...cute :-)

kreatif lah.dya nk buat cm tu lh..brooch dya pun xbyk..hehe

Nk tau 1rahsia?dm byk2 bnda,yg selalu ilang brooch.beli 5,smgu tgl 1je

Fuyooo smpai 40juta tu. hehe. Rimas nengok berselerak mcm tu je.

Boleh.. Boleh. Husna dtg bwk brg kt sni :p settle kak nani buatkan

Byk ke? Byk yg da cacat da tu. especially yg kecik2 tu

Try Kak M :) kak M mesti byk kerongsang :p

Blog nk bju bru.. Kemas la dri before tu

Thanks sis :)
Buat la. Mdh je.. Buat ni pun sbb serabut tgk and nmpk selerak sgt

Sgt setuju. Paling sadis nani punye brooch kena curik ngn monyet. Tak sempat guna lgi. Grrr

Rajinnye ank dara ni...kalo deqla x kuasa..hihi.. :p

naniey, u r soo creative dan rajin! :)

Masa byk dan skit mata tgk tu yg rjin tuh

Haha. Creative la sgt. *kembangsemangkukdipuji. Adehhh

bagusnya naniey ni... rajin + kreatif:)

kreatif betul naniey... deno letak dlm bekas je.. tapi kdg2 hilang jg.. huhu

kreatif betul naniey... deno letak dlm bekas je.. tapi kdg2 hilang jg.. huhu

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top