Special Offer

Author

Duit Syiling Malaya 1939

Assalamualaikum

Halloooo... Ari ni da pun ari ahad and sedar tak sedar da nk abis pun bulan Februari. Mlm last nk stay up ni cuz esok da kena tido awal as usual. Sigh** Ok la mlm ni entri aku pasal duit syiling Malaysia tahun 1939. Korang pernah tgk?? Mesti ada yg pernah and tak. 

Tahun 1939, negara kite dikenali as Tanah Melayu and korang pun tahu yg time tu kite belum merdeka. So mcm mne rupe mata wang time tu kan? Emm aku pun wonder jugak tapi finally dapat tgk. Sapa punye?? Sapa lagi kalau bukan Lurviey aku. Jom Ushar gambar kt bawah ni 


Tadaaa.. Duit satu sen tahun 1939, bentuk petak. Hehe skang bentuk bulat tapi satu sen da tak de da dlm sistem matawang fizikal kite. 


Sorry gmbr agak blur sikit. Hand shaking sebab excited tgk syiling ni. Batak gile aku.. Duit Syiling King George VI.


Mancungnye hidung King George VI ni. Btw banyak lagi duit syiling yg aku akan kongsikan. InsyaAllah. Malam ni share yg ni dulu..


Ada sapa-sapa kt sini yg masih simpan duit 1 sen lama kite? Or ada sesapa yg suke simpan barang-barang lama? Sebut tang simpan barang lama ni aku teringat kt adik lelaki aku simpan duit syiling RM1 and katanye nk simpan utk anak cucu die nanti. Tup-tup mai KL masa aku masuk UM 5 tahun lepas duit tu hilang. Haha.. Sekian.. 

P/S: Aku nk tunggu duit kertas baru ni..



0 Komentar untuk "Duit Syiling Malaya 1939"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top