Special Offer

Author

Perkara Gile tapi Gelak Bile Ingat Semula

Assalamualaikum



Hari ni nak ingt kembali peristiwa 2 tahun lepas yg happen kat aku. Gile gamble la aku punye kes ni. Actually I describe my self as orang yg susah nk satu kepala lagi lagi kalau sikit pun tak de persamaan plus the other side also mcm nk serang aku like 'berambus la kau dari bilik ni' . Erk.. 

Bermasalah kah aku? I dont think so sebab masa first year second year ok je aku ngan rumet aku. Siap keluar shopping and main bowling lagi. Tapi bile masuk third year aku tak da tak aktif ngan kolej makanye tak dpt la stay kolej tu then terpaksa apply kolej lain. Hik..hik.. Alhamdulillah masa rayuan dibukak tu aku apply and dapat. Yezza. Lurviey pun dapat jugak. Super duper happy la kan. Tapi yg tak bestnye is duk ngan junior. Aku bukan nk mementingkan seniority apa ok. Tapi junior yang agak-agak kerek ni aku mula menyampah. Respect la sikit kan. Aku bayar der bilik tu. 
Pantang aku kalau orang bawak member dtg bilik then bising-bising lagi lagi time aku tgh busy nk siapkan assignment aku. Suara tu kalau best merdu slow tak pe jugak. Ni suara macam Sarjan Kadet aku da. Ko nak gebang kat sapa citer tu. 

Pendedahan tak Ekslusif

Lepas tu kan, biasala instint student yg belajar psycho ni memang tinggi (perasan) and aku leh baca tingkah laku and the way they act la kan. Cisss... budak ni confirm ada ngumpat aku ni. Siap korang. Di sebabkan setiap student kaunseling wajib ada recorder untuk record counseling session so aku pun guna la recorder aku tu utk record time aku keluar. Aku nak tgk apa yg dorang borak. (jgn tiru cara ini ok, tak profesional) Time ni aku ikut emosi and rational aku da ada kat kaki. Aku da tak peduli aku nak tahu jugak. Almost sejam setengah jugak la rakaman tu. Lepas aku balik dinner ngan Lurviey aku pun dengar la recorder tu mcm bajet nak dengar record session utk buat case note. Perghh... menyirap darah aku dengar apa yg aku record. Korang tahu apa yg die ckp.. Ok sikit je la aku gtau sebab aku dengar pun tak sampai sepuluh minit. Kalau aku dengar sampai abis mau tangan aku naik nanti. Ish.. Tak profesional la mcm tu kan. Ok dorang ckp mcm ni "..... rasa mcm nk ketuk-ketuk je kepala kakak tu.." Hehe.. Lpas tu aku stop recorder aku then aku panggil dorang berdua and tanye apa yg dorang tak puas hati. So we talk la apa yg masing-masing tak puas hati. Settle jugak mlm tu. Yeay... Pro tak? Lepas tu tak de lagi masalah mcm before tu. Tapi still aku tak leh ngam ngan dorang. Tahun empat aku da duk bilik lain plak. 


Moral of the story: Dlm apa jua keadaan kalau tak bersemuka sampai bile pun tak kan settle. So the best way is BERDEPAN dengan org berkenaan,masalah yg sedang dihadapi dan settlekan secara profesional.. Hehe and ingat bahawa kite hanya manusia biasa yg sering melakukan kesilapan dan bukan mengulangi kesilapan yg sama terhadap situasi yang sama dan orang yg sama. Kalau tak de kesilapan so tak rock la life ni. Chill!!!! 


P/S: Citer kat coursemate aku semua gelak sbb aku memang org yg gamble tang bab mcm ni. :P

1 Komentar untuk "Perkara Gile tapi Gelak Bile Ingat Semula"

kalau bincang face to face memang pro.. tp record tu.. mesti panas kan bila dgr org ngumpat pasal kita..

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top